Yamaç paraşütçüleri Alanya'ya akın etti

KAR ve soğuk hava nedeniyle yaşadıkları bölgelerde yamaç paraşütüyle atlayış yapamayan 50'ye yakın amatör paraşütçü, Alanya'da buluştu.

Hava sıcaklığının 17, deniz suyu sıcaklığının 12 derece ölçüldüğü ilçeye çeşitli illerden gelen paraşütçüler, güneşli ve güzel havayı atlayış yaparak değerlendirdi. Tarihi Alanya Kalesi'ne çıkan paraşütçüler, burada yeni keşfettikleri atlayış noktasından peş peşe havalandı. Alanya semalarında paraşütleriyle renkli görüntüler oluşturan paraşütçüler, büyük ilgi çekti. Sahilde gezenler, havada yapılan akrobatik hareketleri izledi. Yaklaşık yarım saat havada kalan paraşütçüler, daha sonra Damlataş Plajı'na indi. Paraşütçüler, iniş sırasında sahildeki sokak köpekleri nedeniyle zor anlar yaşadı. İnişe geçen paraşütçülerin peşinden koşarak saldıran köpekler, sahildekiler tarafından uzaklaştırıldı. ANTRENMAN İÇİN GELMİŞLER ENG AIR Genel Müdürü ve Türk Kuşu Eğitmeni Tulgay Özden, 'Hafta sonu pilotları' olarak adlandırılan amatör pilotların antrenman için Alanya'ya geldiğini söyledi. Pilotların Alanya Kalesi'nden daha önce belli noktalardan atladıklarını kaydeden Özden, "Bugün atladığımız noktayı yeni keşfettik. Toplamda 20 pilot atlayış yaptı. Sert rüzgar nedeniyle pilotaj limiti yeterli olmayan arkadaşların uçuşuna izin vermedik" dedi. Pilotların iniş sırasında köpeklerin saldırısına uğradığını ve bu nedenle zor anlar yaşadığını kaydeden Özden, "Paraşütler canlı renkleri nedeniyle köpeklerin dikkati çekiyor. Bu nedenle de peşlerinden koşup saldırıyorlar. Arkadaşlarımız sorun yaşamadan atlayışlarını tamamladı" diye konuştu. Yurt genelinde kar ve soğuk havanın etkili olduğunu anlatan yamaç paraşütü pilotu Duygu Akartuna da, "Alanya'da kış olmasına rağmen güzel bir hava var. Uçuş fırsatı yakaladık ve oldukça keyif aldık" dedi.

#

06 Şub 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber