'Verilen karar bir mahkumiyet değildir'

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Alanya'da gözaltına alınan ve dün tutuklanan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'in avukatı konuyla ilgili açıklamada bulundu

15 TEMMUZ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Türkiye genelinde yapılan gözaltılar içerisinde Alanya'dan da bazı isimler yer aldı. Gözaltındaki isimler arasında olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin dün mahkemeye sevk edilmesinin ardından tutuklanmıştı. ALTSO Başkanı Şahin'in avukatı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Müvekkilimiz ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in, devam eden bir soruşturma kapsamında Antalya Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karar doğrultusunda tedbiren yargılanması tutuklu yapılacaktır. Ancak yasal süresinde ilgili mahkemeye tutukluluğa itiraz dilekçemiz verilecektir. İtiraz neticesinde  yargılamanın bundan sonraki aşamasının tutuklu ya da tutuksuz devam edilmesine karar verilecektir. Müvekkilimizin suçsuz olduğuna ve yapılacak adil yargılama neticesinde hakkında beraat kararı verileceğine inancımız tamdır. Masumiyet karinesi gereği müvekkilimin hakkında verilmiş bir mahkumiyet kararı olmadığı için bu aşamada suçsuzluğu sabittir."

30 Tem 2016 - 04:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber