Vergi Dairesi yetmiyor

Uzun yıllardır Alanya'ya hizmet veren Vergi Dairesi binası, hizmet ve otopark alanıyla yetersiz kalıyor

HER fırsatta gündeme gelen Alanya Vergi Dairesi'nin bina sıkıntısı 10 yıllık denetim için gelen maliye uzmanlarıyla birlikte ayyuka çıktı. Alanya Vergi Dairesi'nin yeni bir binada hizmet vermesi gerektiği her fırsatta dile getiriliyor. Uzun yıllar önce yapılmış olan binada öncelikli sorunu otopark oluşturuyor. Bina önünde oluşan yoğunluk nedeniyle araçlar zaman zaman trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Uzun yıllar önce inşa edilmiş olan Alanya Vergi Dairesi binası hizmet alanında da yeterli gelmiyor. Aynı binada bulunan Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, Alanya Vergi Dairesi'nin dördüncü katında hizmet veriyordu. Buna karşın Alanya Milli Emlak Müdürlüğü için ayrılan hizmet alanı yeterli olmuyordu. Kurumun 10 yıllık çalışmasını incelemek için gelen maliye uzmanları binada işlerin daha da kötüye gitmesine neden oldu. Uzmanların çalışma yapacağı bir ofis bulunamayınca Alanya Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün ve yardımcısının odaları maliye uzmanlarına tahsis edildi. Uzmanların en az 2 ay ilçede kalacak olması nedeniyle Alanya Milli Emlak Müdürlüğü de çatı katına çıkarıldı. Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, mescidin yanında bulunan odada hizmet vermeye çalışıyor. İhaleler burada yapılıyor ve vatandaş burada karşılanıyor. Hasan Sipahioğlu'nun Alanya Belediye Başkanı olduğu dönemde yeni bina yapımı için anlaşma sağlanmış, hatta vatandaşların işlerini kolay halledebilmeleri için Tapu Müdürlüğü'nün yanındaki otoparka bina yapılmasına karar verilmişti. Ancak 30 Mart yerel seçimlerinde Alanya Belediye Başkanı değişince proje şimdilik askıda kaldı.

09 Tem 2014 - 18:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber