Ve tarih konuşuyor

"Tarihin Sesi Ol Projesi", Kızılkule yanında düzenlenen açılış kokteyli ile davetlilere tanıtıldı

ALANYA Çevresi Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (ALTAB) tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) ‘Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında sunulan ve Alanya Belediyesi’nin proje iştirakçisi olarak yer aldığı "Tarihin Sesi Ol Projesi" düzenlenen bir kokteyle tanıtıldı. Kızılkule yanındaki tarihi sarnıçta düzenlenen tanıtım toplantısına, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, projeyi hayata geçiren yüklenici firma Tonwelt Medya Ticaret Limitet Şirketi yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı. Özyürek, projenin Alanya’nın marka değerini arttıracağını ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) alınmasını kolaylaştıracak bir dönemeç olacağını söyledi.
'EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİSİ'
Dere, de "Kızılkule-Tophane Ekseni Projesi" kapsamında restore ettiğimiz önemli noktaların tarihi bilgilerini dört dilde vatandaşlarımızla birlikte turistlere de sunacağız. Projeyi, turizmi 12 aya yaymak için atılan en önemli adımlardan birisi olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.
'ALANYA'YI EN ÖNEMLİ BÖLGE YAPIYOR'
Özdemir ise, Alanya’nın gözde çalışmalarından birisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Yılda 40 milyon turist ülkemizi ziyaret ediyor. Bu rakamın 4 milyonu ise Alanya’ya geliyor. Turistlerle beraber halkımıza böyle teknolojik bir sistemle tarihi değerlerimizin tanıtılması gerçekten Alanya’yı Türkiye’nin en önemli bölgesi yapıyor. Başta Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'e, BAKA yetkililerine, projeyi gönülden sahiplenen Sipahioğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Program tarihi sarnıçta gerçekleşen tanıtım toplantısının ardından Kızılkule’de verilen kokteyl ile sona erdi. Projenin ana hatları, sesli ve görüntülü rehber, infopoint sistemi ve cep telefonu uygulamalarını içeriyor.
SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ REHBER SİSTEMİ
Projeyle Kızılkule, Tophane ve Tersane içerisinde ve 20 ayrı gezi rotasında hizmet verilecek. Ziyaretçiler, Audiotur duraklarının numaralarını cihazlarına tuşlayarak bulundukları alan ile ilgili görsel bilgileri izleyip, işitsel bilgileri dinleyebilecekler. İngilizce, Almanca, Rusça ve Türkçe olarak düzenlenen sistem son teknoloji cihazlarla hizmet verecek.
7/24 ÇALIŞMA ÖZELLİĞİ BULUNUYOR
Kızılkule, Tophane ve Tersane bölgesine ve Alanya’nın en merkezi yerine birer tane olmak üzere, outdoor özelliğe sahip, yansıma yapmayan yüzeyli, 7/24 çalışma özellikli multi-touch daylight ekranlı, interaktif totem kiosk konuşlandırıldı.
PROJE ENGELLİLERE DE HİZMET VERECEK
Alanya dışında bulunan ziyaretçiler internet erişimi aracılığıyla, Alanya için hazırlanmış olan görsel, işitsel metin içeriklerine ulaşabilecekler. Akıllı telefon cihazı ekranından menüler arası geçiş yapılarak, alt menüler içerisindeki çeşitli tanıtım bilgilerini içeren bilgileri alabilecekler. "Tarihin Sesi Ol Projesi" aynı zamanda çocuklar ve işitme engelliler için de hizmet verebilecek özelliklerde düzenlendi.

18 Ara 2013 - 00:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber