Vatikan Büyükelçisi Alanya’daydı

Alanya İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Gürsoy "Mevlana, düşünce sistematiğini çok güzel ifade etmektedir. ‘Kim olursan ol gel’ diyor. Herkesi toparlayan bir ümit felsefesi var" dedi

- Kübra DUMAN
TÜRKİYE'NİN Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen ’Medeniyetler Diyalogu’ adlı konferansa katıldı. Fakültenin toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansı Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Altun, Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, öğretim görevlileri ve öğrenciler dinledi. Prof. Dr. Gürsoy, medeniyet kavramı üzerinden yeni bir düşüncenin ve yeni bir tavır alışın başlaması gerektiğine dikkat çekti. Çoğunlukla ’medeniyet’ yerine ’uygarlık’ kelimesinin kullanıldığını vurgulayan Prof. Dr. Gürsoy, şöyle konuştu: "Uygarlıklar üzerinden uygarlığın ne olduğunu fark etmemiz gerekiyor. 19’ncu yüzyılın son çeyreğine kadar, antropologlar, kültür adamları, siyaset adamları, sosyolog ve felsefeciler, çoğunlukla medeniyetin tek bir medeniyet olduğunu düşünmüşüzdür. ’Orada ulaşılması gereken bir medeniyet var. Bir medeniyet seviyesi var. Asıl medeniyet budur. Geri kalan kültürlerdir’ demişizdir. Bunu düşünenlerin haklılık payı da var." Konuşmasında Mevlana’nın sözlerinden örnekler veren Prof. Dr. Gürsoy, sözlerine şöyle devam etti: "Mevlana, düşünce sistematiğini çok güzel ifade etmektedir. ’Kim olursan ol gel’ diyor. Herkesi toparlayan bir ümit felsefesi var. Anadolu’nun nice şehirlerinde çok farklı dinden, dilden ve milletten insanlar ahenk içinde bir arada yaşıyorlardı. Bir zihniyetimizin var olduğunu düşünerek yaşıyorlardı. Bunu kaybetmiş olsak da bunun var olmuş olduğunu ve dünya için bir mesajın çıkacağını hatırlayalım. Bu mesaj evrene saldığımız bir mesajdır. İnsanı insana hatırlatan bir vaattir." 

#

23 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber