Vatandaşın inşaat tepkisi: Binalar tehdit altında

Alanya'da bir sitenin sakinleri, yapımı devam eden bir hastane inşaatı nedeniyle binalarında çökme tehlikesi meydana geldiğini öne sürdü. Oba Belediyesi, iddia konusunda detaylı inceleme için Alanya İnşaat Mühendisleri Odası'na yazı gönderildiğini belirtti

Merkezi

Antalya'da bulunan bir vakfın Alanya'da yapılmakta olan diyaliz merkezi inşaatı, mahalle sakinlerini tedirgin etti. Şubat ayında yapılan Alanya Belediye Meclis toplantısında, imar planında konut alanı olarak gözüken araziye, kamu menfaati gereği 'özel sağlık tesis alanı' yapılması oy birliğiyle kabul edilmişti. Oba Beldesi'nde yaklaşık 1,5 ay önce başlayan inşaatın yanında bulunan ve 6 bloktan oluşan Druid Growe sitesindeki iki binada çatlaklar oluştuğu belirtildi. Site sakinleri, konuya ilişkin Oba ve Alanya belediyelerine de başvurduklarını aktardı.


SİTE SAKİNLERİ TEPKİLİ


İnşaatın başladığı tarihten itibaren binalarda kayma ve çatlaklar meydana geldiğini öne süren site sakini Sezgin Tepe, "Şu anda binalara girmeye korkuyoruz. Bu durumu yetkililere bildirdik. İnşaat Mühendisleri Odası'na yazı gönderdiklerini ve cevabını beklediklerini söylediler. Ancak bu olay nedense sümen altı ediliyor. Ne bir dosya var ne de buraya incelemeye gelen bir ekip" dedi.


Konu hakkında belediyeler ve odalarla görüşmeler yaptığını söyleyen Sezgin Tepe, "Buraya diyaliz merkezi yapılacağı söyleniyor. Bu inşaatın temeli, yasalara göre olması gerekenden çok daha büyük. Ancak belediyeden özel bir izin verildiği söylendi. Bizim can güvenliğimizi hangi özel izne karşılık tehlikeye attılar bunu merak ediyoruz. Evimiz yıkıldıktan sonra mı yetkililer gelecek" görüşünü dile getirdi.


EVİMİZİ SATAMIYORUZ

15 yıldır aynı sitede oturduğunu belirten 59 yaşındaki Reyhan Pakyürek de şikayetini şöyle anlattı: "Evimin 4 tarafı da çatlak. Yağmur yağdığı zaman bu çatlaklardan alt katlara su doluyor. Büyük zahmetlerle aldığımız evimizi bu durumdan dolayı satamıyoruz. Belediyeden yetkililer gelip bu duruma baksın."


BELEDİYE: İNCELEME İSTEDİK

Oba Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Satı, konu hakkında detaylı inceleme için Alanya İnşaat Mühendisleri Odası'na yazı gönderildiğini belirtti. Site sakinlerine gereken yardımın yapıldığını söyleyen Satı, "Bildiğim kadarıyla ekip burada incelemelerini yaptı. Eğer bizim tarafımızdan bir kusur varsa, biz bunun giderilmesi konusunda üzerimize düşeni yaparız" dedi.


Alanya İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileri ise kendilerine Oba Belediyesi'nden yazının gönderildiğini ancak sitedeki binalarda henüz herhangi bir inceleme yapılmadığını söyledi.

28 Kas 2013 - 13:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber