Vatandaşı dolandırdılar, lüks yatta eğlence yaptılar

Sahte çağrı merkezi kurarak vatandaşları dolandıran suç örgütü polis operasyonuyla çökertildi. 20 kişinin gözaltına alındığı operasyon, polis kamerasına yansıdı. Yaklaşık 500 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirtilen çete üyelerinin, lüks yatta yaptığı eğlencenin görüntüleri de ortaya çıktı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte çağrı merkezi kurarak vatandaşları dolandıran şebekeyi takibe aldı. Aralarında eski çağrı merkezi çalışanlarının da bulunduğu çete üyelerinin kurdukları düzenekle vatandaşlara bankadan arıyormuş gibi telefon açtıkları ve kişisel bilgilerini ele geçirdikleri öğrenildi. Çetenin bu bilgilerle hedef aldıkları kişinin hesabını boşalttıkları belirtildi. Yaklaşık 500 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirlenen çetenin elinde 20 milyon hesap bilgisinin bulunduğu da saptandı.
3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, Ankara, İstanbul ve Osmaniye'de eş zamanlı baskınlar düzenledi. Polis kamerasına da yansıyan operayonda 20 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 15'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çetenin dolandırıcılıktan kazandığı paralarda lüks yatta düzenlediği eğlencenin görüntülerine de ulaşıldı.

26 Nis 2017 - 15:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber