Vatan'dan KHK tepkisi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasına en net tepkiyi veren siyasi partilerin başında gelen Vatan Partisi, AKP Hükümeti'nin kuvvet komutanlıklarını Milli Savunma Bakanlığı'na, Jandarma Genel Komutanlığı'nın ise İçişleri Bakanlığı'na bağlanması hakkındaki kanun hükmündeki kararnameye sert tepki gösterdi

VATAN Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, “Bu, Türk ordusunun komuta yeteneğine indirilen bir darbedir. Bunu ancak düşman yapar” dedi. AKP iktidarının açıkça Türk ordusunu hedef aldığını savunan Kurtoğlu, "Askeri birliklerin önüne çöp kamyonları yığarak orduya karşı psikolojik savaş yürütülüyor. Şimdi de ordunun ve devletin dayandığı İstiklal Savaşı'nın temeli tahrip ediliyor. AKP, Türkiye'yi yönetemeyeceğini ispatlamıştır. Bu yönetim, bu haliyle Türkiye'yi ABD tehdidine karşı birleştiremez, Türkiye'yi savunamaz. Türkiye'yi birleştirmeyen ve Türkiye'yi savunamayanlar Türkiye'yi yönetemezler" dedi.

02 Ağu 2016 - 22:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber