'Uyum Derneği' yolda

AB'ye uyum süreci nedeniyle Alanya'da kurulacak dernek, kültürel alışveriş, diyalog ve paylaşımlara katkıda bulunacak

Erkan UYSAL ALANYA Kültürlerarası Uyum Derneği yakında faaliyete geçecek. Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) bir basın toplantısı düzenleyen dernek üyeleri Alanya Kültürlerarası Uyum Derneği'ni tanıttı. Toplantıya Akdeniz Kültürler Arası Uyum Derneği Başkanı Ayşe Çetkin, derneğin Alanya şubesi başkanı Julia Alaettinoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Martina Yaman ile Nermin Çelik ve Gazipaşa şubesinin üyeleri katıldı. Akdeniz Kültürler Arası Uyum Derneği Başkanı Ayşe Çetkin, Türk-Alman Dostluk Federasyonu'nun Türkiye Temsilciliği olarak Gazipaşa'dan sonra Alanya'da dernek kuracaklarını söyledi. Çetkin, "Alaettinoğlu önderliğinde kurulacak olan derneğimizin Türk-Alman Dostluk Federasyonu çatısı altında ikinci dernek olmasını karara bağladık. Alanya'da kurulacak derneklerle birlikte yine aynı çatı altında kültürel alışveriş, diyalog, karşılıklı uyum süreçlerine ve paylaşımlara katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Özellikle son dönemde Avrupa Birliği (AB) uyum süreçleri içerisinde önem arz eden paylaşımları, uyum süreçlerini göz önünde bulundurursak, bu tarz bir derneği oluşturmuş olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Çok büyük bir işbirliği yapacağımıza inanıyoruz. Yerleşik olarak yaşayan Alman vatandaşlarının çok büyük bir kısmının Alanya'da olması nedeniyle bu şehir bizim için çok önemli bir nokta. Üyelerimizle Alanya'daki yerleşik yabancılarla birlikte çok güzel çalışmalar yapacağımıza, farkındalık ve gündemler yaratacağımıza inanıyoruz" dedi.

'UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ'

Alaettinoğlu da "Bu çalışmanın bir parçası olmaktan gurur ve onur duyuyorum. İnşallah bundan sonra beraber uyumlu bir şekilde çalışacağız ve güzel projeler üreteceğiz" şeklinde konuştu.

06 Haz 2015 - 16:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber