Üreme alanına kır gazinosu yapılacak

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Kadriye Beldesi Beşgöz Deresi'nin denize döküldüğü, 1'inci derecede doğal sit ve caretta caretta kaplumbağaların üreme alanı olan alanda, Kadriye Belediyesi tarafından kır gazinosu, büfe gibi tesislerin yapılacağı ortaya çıktı.

İş makineleriyle düzeltilen ve ağaçların kesildiği alanla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından jandarma, alanda ağaç kesimi yapan ekiplerin makinelerine el koydu ve ifadelerine başvurdu.

Kadriye sahilindeki bir otele yol açmak, kır gazinosu, kafe, restoren ve büfe gibi yapılar yapmak üzere 1'inci derecede doğal sit ve caretta carettaların üreme alanı olan bölgeye dozerlerin girmesiyle başlatılan inşaat çalışması, jandarma ve orman ekipleri tarafından durduruldu. Önceki gün alanda belediye ve özel bir firmaya ait kişilerce yapılan ağaç kesimi sırasında Belek Jandarma Karakolu ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin bölgeye yaptığı baskında, ağaç kesimi yapılan motorlu testerelere el konuldu. Ellerinde bölgede kesim yapabileceklerine dair izin belgesi olmadığı belirlenen çalışanlar ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

ORMAN İNCELİYOR
Bölge sakinlerinin Serik Cumhuriyet Savcılığı ile Valilik, Kaymakamlık gibi birimlere yaptığı şikayetler üzerine Orman Bölge Müdürlüğü de bölgeye ilişkin bir inceleme başlattı. Orman Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, alanda ağaç kesimi olduğu yönündeki iddiaların incelendiği belirtildi. 

BELEDİYE BAŞKANI SAVUNDU
Kadriye- Belek sahilinin tamamının kaplumbağa koruma alanı olduğunu belirten Kadriye Belediye Başkanı MHP'li İsmail Şahin ise söz konusu alandaki çalışmaların belediyeye ait olduğunu söyledi. Devletin planları ve izni ile belediye olarak içinde kır gazinosu, büfe gibi çeşitli yapıların olduğu bir park, sahil düzenlemesi yaptıklarını belirten İsmail Şahin, şöyle devam etti:

"Birileri kuyuya taş atıyor, insanlar çıkarmak için uğraşıyor. Aslı olmayan iddialar. Park alanında bazı şeyleri belediye olarak yaptırıp kiralama, vatandaşa kullandırma imkanı var. Kır gazinosu, büfe birkaç bir şey yapıyoruz, özel sektörden yardım alıyoruz. Belediye istediği işi yapar, malzemesi yeterli olmadığında da yardım alabilir. İnşaatı durdurma jandarmanın işi değil. İnşaata belediye karışır. Tabii çalışma evrakları tamamladıktan sonra kuruldan izinleri var, belediye ait olduğuna dair. İhale edip kiraya verilecek. Bu konu abartılıyor. Şikayet edenlerinde işgalleri var devletin yerlerini. Kendilerinin izinsiz 10- 15 yıldır kullandığı alan var ve engelleneceği nedeniyle şikayet ediyorlar."

#

16 Nis 2013 - 10:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber