Ünlü yönetmenin oğlu gözaltına alındı

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'ın yapımcı ve yönetmen oğlu Murat Erakalın, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yakalanarak gözaltına alındı

BİR tanıdığının kredi kartı ile para çekip ödemediği gerekçesiyle yargılandığı davada hakkında kesinleşmiş 5 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Yeşilçam'ın ünlü yönetmenlerinden Ülkü Erkalın’ın yapımcı ve yönetmen oğlu Murat Erkakalın Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin'de bir tanıdığının kredi kartı ile para çekip ödemediği iddiasıyla ‘Güveni kötüye kullanmak’ suçundan yargılanan ve 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Murat Erakalın, bir otelin reklam filmi çekimi için geldiği Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde jandarma tarafından gözaltına alındı. Murat Erakalın, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

MURAT ERAKALIN KİMDİR?
Murat Erakalın, ünlü yönetmen Ülkü Erakalın’ın oğludur. Kendi de babası gibi yönetmenlik yapmış 2000’den bu yana birçok projede yer almıştıştır. Bunlardan en bilindikleri “Japonyalı Gelin, Dudaktan Kalbe ve Kara Gün”dür. Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın 2016 yılının Nisan ayında hayatını kaybetti.
ÜLKÜ ERAKALIN KİMDİR?
Ülkü Erakalın, konservatuar öğreniminin ardından 1950’li yılların sonunda başladığı yönetmenlik kariyeri boyunca Yeşilçam’ın en üretken sinemacılarından biri oldu. Sinemaya Lütfi Ö. Akad’ın asistanlığını yaparak başlayan Erakalın’ın ilk filmi, 1961 yılında çektiği “Unutamadığım Kadın” oldu. Daha sonra “Beklenen Şarkı”dan, “Yıldızların Altında” ve “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” da dahil 200’e yakın filme imza atmış olan Erakalın aynı zamanda Duygu Film’de yapımcılık yaptı ve anılarını içeren dört kitap kaleme aldı.

21 Şub 2017 - 10:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber