Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç hayatını kaybetti

Türk Sineması'nın ünlü oyuncularından Sümer Tilmaç akşam saatlerinde hayatını kaybetti

ORTAKÖY Esma Sultan Yalısı’nda Sedat Peker'in düğünü sırasında aniden fenalaşan Sümer Tilmaç, akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Tilmaç, Liv Hospital’de yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tilmaç’ın ölümü başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu. Tilmaç’ın yakınları hastanede taziyeleri kabul ederken, hastane yetkililerinden bir açıklama yapılması bekleniyor.

MESUT YAR: “SÜMER AĞABEYİMİZİ KAYBETTİK”

Ünlü sunucu Mesut Yar, oyuncu Sümer Tilmaç’ın ölüm haberi üzerine hastaneye geldi. Yar, “Birlikte bir düğüne gittik, aynı arabaya bindik, aynı masadaydık. Sohbet ederken gitti bir anda. Kurtaramadılar. Başımız sağolsun” dedi.

Acı haberi alır almaz hastaneye gelen Mesut Yar, hastane bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Yar, “Kaybettik Sümer ağabeyimizi. Dostlar sağolsun. Birlikte bir düğüne gittik, aynı arabaya bindik, aynı masadaydık. Sohbet ederken gitti bir anda. Kurtaramadılar. Başımız sağolsun. Büyük adam. Daha bir hafta önce yazısını yazmıştı vefasızlığın, öyle işte kimse yok, biz bizeyiz. Başımız sağolsun” dedi.

SÜMER TİLMAÇ KİMDİR?

1964 yılında Arena Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 1968'de İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti. 210'dan fazla filmde rol alan Tilmaç, yaklaşık olarak 60 tiyatro oyununda oynamıştır. Bugün halen Yeşilçam oyuncuları denen oyuncular grubundan gelip günümüz tiyatro ve sinema sektöründe tutunmuş sayılı oyunculardan biridir.

Tiyatro çalışmalarının yanı sıra, Meraklı Köfteci, Vatandaş Rıza, Ah Güzel İstanbul,Gırgıriye, Kılıbık, Damga, Acı Dünyalar, Reis Bey, Kahpe Bizans ve Hemşo gibi birçok sinema filminde ve Süper Baba ve Karaoğlan televizyon dizilerinde rol alan oyuncu, 2002 yılında Son filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sadri Alışık ödülü kazandı ve son olarak "Çakallarla Dans" filminde oynadı.

 

13 Haz 2015 - 10:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber