Ünlü işadamının kızından flaş iddia! 'Mirası yağmalıyorlar...'

İşadamı İbrahim Cevahir'in kızı Aysun Cevahir Greenall, kardeşlerinin hakkında açtığı vesayet davası kapsamında akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na gitti. Greenall, "Babam vefat etti. Vefattan sonra yönetim kurulund; benim, yeğenlerim ve annemin mirasını yağmalamaya çalışıyorlar. Bunu da, yurt dışında yapmış oldukları işi maliyeti kat kat yüksek göstererek yapıyorlar" dedi

İŞADAMI İbrahim Cevahir'in kızı Aysun Cevahir Greenall, kardeşlerinin hakkında açtığı vesayet davası kapsamında akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na gitti. Burada yaklaşık 6 saat kalan  Greenall, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

"1 KASIM'A YETİŞİRSE MAHKEME KARAR VERECEK"

Ağabeyleri tarafından hakkında vesayet davası açıldığını anımsatan Greenall,  açılan davada mahkemeden adli tıpa sevkinin yapılmasını istediğini belirterek, "Şimdi rapor düzenlenecek. Düzenlenen rapor 1 Kasım'a yetişirse  mahkeme karar verecek" dedi.

"BENİ SUSTURMAK İÇİN VESAYET DAVASI AÇTILAR"

Greenall, "Babam vefat etti. Vefattan sonra yönetim kurulunda ağabeylerim; benim, yeğenlerim ve annemin mirasını yağmalamaya çalışıyorlar. Bunu da, yurt dışında yapmış oldukları işi maliyeti kat kat yüksek göstererek yapıyorlar. Ben de bunu ispat etmek  için mahkemeler açtım. 'Bu maliyetler bu kadar yüksekse ispat edin' diye.  Hiçbir soruya cevap vermediler. Susturmak için de, bana böyle bir vesayet davası açtılar. Yeğenlerim baskı altındalar. Annem de zaten alzheimer hastası. Annemden aldıkları vekaletname ile işlemler yapıyorlar. Bunu durdurmak için de ben, ayrıca vesayet davası açtım. Şu anda 4 tane mahkeme geçmiş olmasına rağmen, hala daha annemi heyete götürmüyorlar. Dolayısıyla da rapor düzenlenemediği için mahkemeler 3 ay, 4 ay sonraya sarkıyor. Onlar daha ne kadar annemi kaçıracaklar bilmiyorum.  Yarın da annemin psikolog görüşmesi var. Onun arkasında da annemin heyet görüşmesi var" dedi.

DAVA 5 AY ÖNCE AÇILMIŞTI

5 ay önce açılan vesayet davası, İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde hala devam ediyor.  Aysun Cevahir Greenall'a vasi atanması için açılan davada mahkeme Greenall için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vermişti.

24 Eki 2016 - 17:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber