Ünlü diskonun satışı asılsız çıktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki, bu yıl 39'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan dünyaca ünlü Halikarnas Disko'nun işletmecisi Süleyman Demir, İstanbul'daki bir emlak danışmanlığı tarafından mekanı satışa çıkardıkları yolundaki açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi

SÖZ konusu emlak şirketi hakkında yasal işlem başlattıklarını belirten Demir, "Ömrüm yettiğince bu disko açık kalacak. Ayrıca önümüzdeki yıl diskomuzda konser verecek yerli ve yabancı sanatçılarla şimdiden anlaşmaları yaptık, ön ödemelerini gönderdik. Halikarnas disko marka olmaya devam edecek" dedi. Kumbahçe Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde, 1979 yılından bu yana turizmci Süleyman Demir tarafından işletilen 5 bin kişi kapasiteli dünyaca ünlü Halikarnas Disko'nun, bir süre önce mülk sahipleri ile işletmeci Süleyman Demir'in vardığı anlaşma sonucunda merkezi İstanbul'da bulunan bir emlak danışmanı şirketi yetkisi Ender Erdener tarafından satışa çıkartıldığı internette duyuruldu. Erdener, internetteki ilanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mülk sahiplerinin kararı üzerine işletmeci Süleyman Demir'in avukatının da bulunduğu toplantıda mülkün satışına karar verdik ve 23 milyon dolardan satışa çıkardık. Disko'yu alan kişinin ne amaçla kullanacağını bilmemiz mümkün değil, gelen talepleri değerlendiriyoruz, şu anda bu kadar açıklama yapabilirim" dedi.
'HALİKARNAS MARKA OLMAYA DEVAM EDECEK'
Disko'nun 39 yıllık işletmecisi Süleyman Demir ise, satılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydederek şunları söyledi:"Burayı yoktan var ettim. Bodrum'da turizm ve eğlence Halikarnas Disko sayesinde anılmaya başlandı. Bugüne kadar mal sahipleri ile aramızda bir sorun yaşanmadığı gibi böyle bir sorun yok. Bir emlakçı tarafından diskonun satışa çıkarıldığını duyunca şok oldum. Adı geçen emlakçı hakkında gerekli yasal işlemleri avukatım Murat Yüksel başlattı. Böyle bir şey olamaz. Ömrüm yettiğince bu disko açık kalacak. Ayrıca, önümüzdeki yıl, diskomuzda konser verecek yerli ve yabancı sanatçılarla şimdiden anlaşmaları yaptık, ön ödemelerini gönderdik. Halikarnas disko marka olmaya devam edecek." MÜLK SAHİBİNİN AVUKATI: EMLAKÇIYLA İLGİMİZ YOK
Halikarnas Disko'nun mülk sahibinin avukatı İzmir Barosu avukatlarından Cenk Dilmen de adı geçen emlak danışmanının kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığına dikkati çekip şöyle konuştu:
"Kendisi ile satışla ilgili hiçbir anlaşma yapılmış veya vekalet verilmiş değil. Kendisine gerekli ihtarnameleri çektik ve yasal işlemleri başlattık. Şu anda işletme sahibi ile mal sahipleri arasında anlaşmalı bir şekilde yapılan sözleşme gereği her şey normal seyrinde devam ediyor. Satış ile ilgili bir şey söylemem şu an için mümkün değil" dedi. Emlak danışmanı Ender Erdener ise bu gelişmeler üzerine konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, internet ortamında satışa konulan Halikarnas Disko'nun fotoğraflarını, teknik bilgilerini ve fiyatını gösteren reklam sayfasının dün kaldırılması dikkati çekti.

25 Eyl 2014 - 13:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber