Üniversiteli sayısı artıyor

2005 yılında açılan AÜ Alanya İşletme Fakültesi ile birlikte şehre gelen öğrencilerin sayısı yüzlü rakamlardan binli rakamlara yükseldi

- Yasin ARAZARADAN geçen zamanda açılan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi ile birlikte şehirde eğitim gören öğrencilerin sayısı 5 bine ulaştı. Mühendislik Fakültesi binasının da tamamlanmasıyla önümüzdeki 5 yılda hedef 12 bin öğrenci. Artan öğrenci sayısıyla ilgili konuşan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, konuyu 3 yönden değerlendirdi. Sili, apartların geleceğine işaret ederek, "Günümüz turizmi farklı bir noktaya gidiyor ve küçük tesisler bu noktada yer bulamıyor. Öğrenciler bu tesislerin kurtarıcısı oldu" dedi.

'İSTİHDAM SAĞLIYOR'

Sili, ikinci olarak yüksek öğretim kurumlarının şehre kattığı akademik araştırma desteğine değindi. Sili, "Fakülteler sayesinde önemli araştırma verileri elde ediyoruz" şeklinde konuştu. Sili son olarak da öğrencilerin Alanya'ya önemli iş istihdamı sağladığının da altını çizdi.

'KÜÇÜK TESİSLERİN KURTULUŞU OLACAK'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da, "Turizm illaki tatil demek değil. Bugün birçok kent üniversiteler sayesinde geçiniyor ve ayakta kalmayı başarıyor. Alanya açısından baktığımızda üniversiteler küçük tesislerin kurtuluşu olacak" diye konuştu.

20 Eyl 2014 - 09:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber