"Umudumuz yine Akdağ"

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu, tesislerinin yetersizliği nedeniyle Alanya'nın kış turizminde çok geri kaldığını, kış turizminin kaymağını Side, Belek ve Kundu'nun yediğini söyledi

- Yasin ARAZ

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya'nın bir an önce golf tesislerine kavuşması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Alanya ekmeğini ağırlıklı olarak turizmden kazanan bir şehir. Bizim buna sahip çıkmamız gerekiyor. Alanya yaz turizminde deniz, kum, güneşten faydalanıyor ama bunun bir de kış boyutu var. Alanya kış turizminde genellikle sporla ön planda. Futbol, yüzme gibi alanlarda özellikle daha çok ön plana çıkıyor. Futbol kulüplerinin kampları için çok uygun şartlarımız var. Yüzme deseniz keza öyle. Alanya diğer ülkelerdeki destinasyonlara göre daha ucuz bir bölge ve bu anlamda çekiciliği var. Özellikle yazın sıcak sevenler için gözde konumda olan İspanya, Güney Kıbrıs, Yunanistan gibi bölgelere göre spor anlamında cezbedici özelliklerimiz var. Buna karşın Alanya'nın kış turizmine en büyük ivmeyi kazandıracak faaliyet golf olacaktır. Alanya'nın bu tesislere bir an evvel kavuşması gerekiyor. Golf çok elit bir spor. Bu spor faaliyetini gerçekleştiren insanların gelir düzeyleri çok yüksek. Daha önce Avrupa Birliği (AB) Bakanı şimdi ise Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu bunların sözünü vermişti. Artık hayata geçmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

'BAŞKA DESTİNASYONLARA KAÇIRIYORUZ'

Kış turizmi için Antalya bölgesinde özellikle futbol anlamında binlerce futbol kulübünün kamp yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Kışın İspanya, Tunus gibi ülkeler deniz, kum, güneş faaliyetleri ile öne çıkarken biz de sporla öne çıkıyoruz. Belek bu alanda dünyadaki sayılı destinasyonlardan birisi. Side ve Belek'e geçtiğimiz sene 138 takım getirdik. Belek, Kundu ve Side'yi bir bütün olarak düşününce bu sayı binleri buluyor. Kış operasyonunda ağırlıklı olarak üçüncü yaş grubuna hitap ediyoruz. Spor ve kültür turizmi olarak da kendimizi geliştirerek turizmi 12 aya yaymamız gerekiyor. Söylenenlerin aksine futbol sahalarımız yetersiz. Hiçbir altyapımız yok. Bu eksikliklerden dolayı müşterileri Belek, Side, Kundu gibi destinasyonlara kaçırıyoruz" diye konuştu.

'AKDAĞ İNANILMAZ BİR FIRSAT'

Golf gibi kayak sporunun da ağırlıklı olarak çok önemli ve elit insanlara yönelik bir spor olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Akdağ Kayak Merkezi de açılmalı ve kış turizmi için alternatif olmalı" dedi. Turizmin yalnızca deniz, kum, güneşten ibaret olmadığının da altını çizen Çavuşoğlu, "Akdağ bizim için inanılmaz bir fırsat olur. İç Anadolu'daki bazı destinasyonlar kültür turizminin yanında bu gibi kayak alanlarına sahip oldukları için turistleri cezbedebiliyor. Turizm sadece deniz, kum, güneşten ibaret değil. Farkımızı ortaya koyacak yeniliklere girmemiz gerekiyor. Yazın denize girilip kışında kayak yapılabilen bir destinasyon inanılmaz bir cazibeye sahip olacaktır. Alanya'ya birçok kişi geliyor. Alanya'da kalmayıp da merak eden, görmek isteyen ve hayran kalan birçok insan var. Bunları elimizde tutmamız ve buraya getirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

'ALANYA FARKLI AKTİVİTELER KAZANMALI'

Amatör sporlara yönelik sosyal alanların yapılması gerektiğini de vurgulayan Çavuşoğlu, "Amatör sporlar için de çalışmalar yapılmalı. Belirli bir gruba değil, her yaştan insana hitap etmenin yollarını aramak gerekiyor. Futbol, golf, tenis bunlar güzel şeyler ama daha birçok spor branşı var. Amatör sporlara da yönelmek gerekiyor. Bir an evvel bunları hayata geçirirsek kış dönemlerinde daha rahat ederiz. Diğer otellere göre daha cazip şartlarımız var. Bunu değerlendirmeliyiz. En fazla turisti yaz döneminde biz alıyoruz. Bunun nedeni de plajlarımızın güzel olması ama kışın işler değişiyor. Havaalimanı olarak Alanya-Gazipaşa Havalimanı açıldı ama bu da yeterli değil. Aktivite kazandırmak gerekiyor. Kayak ve golf elit sporlar. Bu faaliyetler için gelenler 'Herşey Dahil (HD) Sistemi'nden uzak geliyor. Yarım pansiyon olarak geliyorlar ve günün neredeyse tamamını dışarıda geçiriyorlar. Bu durum esnaf için de ayrıca çok faydalı olacaktır" diye konuştu.

11 Eki 2014 - 08:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber