Ülkücülerin referandum tepkisi

ÜLKÜCÜ İşçiler Derneği Alanya Şubesi Başkanı Hakan Kandemir, dün dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi.

- Kübra DUMAN
Toplantıda konuşan Kandemir, 12 Eylül 2010 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) hazırlamış olduğu anayasa paketi için referanduma gidileceğini hatırlattı. Ülke gündeminin neredeyse tamamını anayasa paketinin içeriği hakkındaki tartışmaların oluşturduğunu belirten Kandemir, Ülkücü İşçiler Derneği olarak bu konudaki görüşlerini bildirmek istediklerini belirtti. "Yapılmak istenen, darbe anayasasının yerine AKP anayasasını koymaktan başka bir şey değil" diyen Kandemir, "Bu anayasa, darbe anayasasından hiçbir fazlası olmayan, üstelik yargı üstünlüğünü zedeleyerek hükümeti diktacı konumuna getiren cuntacılıktan farksız bir anayasadır. Öncelikle anayasa değişikliği toplumsal mutabakat sağlanarak gerçekleştirilmesi gereken hassas bir konudur. Ancak AKP hükümetinin bunu göz ardı ederek kendi anayasasını oluşturma çabası bize göstermektedir ki, yüce divandan kendi paçasını kurtarma çabasıdır. 12 Eylül 1980 darbesinden etkilenenlerin bu konudaki hassasiyetlerinden faydalanılarak çıkar sağlanmaya çalışılmaktadır. 30 yıl önce 12 Eylül döneminde mağdur olan, idama giden gencecik fidanların mektuplarını okurken gözyaşı döken Başbakan, kendi iktidarları döneminde artan terörü ve mağdurlarını dikkate almamaktadır. Üstelik o gün şehit olan 7 tane fidan, aklına bile gelmemektedir. Recep Tayyip Erdoğan, şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu istismar etmek için okuyor okumasına da, okurken bile 'Milliyetçilik' düşmanlığını yine gösterip mektubun içindeki bölümlerini sansürleyerek okuyor. Milletimizin birliği, devletimizin bekası için bu referandumda 'Hayır' diyoruz" diye konuştu.

#

05 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber