Ufuk YGS’de iddialı

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde Körfez Dershaneleri’nin organize ettiği, sadece derece grubu 600 öğrencinin katıldığı "Süper YGS" olarak isimlendirilen denemede Özel Ufuk Fen Lisesi Öğrencisi Ali İhsan Kölüş, Akdeniz Bölgesi’ndeki öğrenciler içinde ikinci oldu

KÖLÜŞ, aynı zamanda Ege ve Akdeniz bölgeleri toplamındaki tüm öğrenciler içinde de beşinci oldu. Bir diğer Ufuk Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Demirci ise Akdeniz Bölgesi toplamındaki öğrenciler içinde üçüncü, Ege ve Akdeniz bölgeleri toplamındaki öğrenciler içinde altıncı oldu.

Sınavı değerlendiren Kölüş, “Geleneksel olarak her yıl yapılan sınava girerek, Ege-Akdeniz bölgeleri birincisi olan öğrencinin gerçek YGS’de Türkiye ikincisi olduğunu öğrendim. Tümü derece grubu öğrencileri olan bu katılımcıların arasında beşinci olmam benim için ciddi bir moral kaynağı oldu” dedi.
'ÇOK SÜRPRİZ OLMADI'

Akdeniz Bölgesi üçüncüsü olan Demirci de, “Okulumuzdaki cumartesi denemeleri sayesinde yeterince deneme tecrübemiz vardı. Bu bizim için çok sürpriz olmadı ama gerçek sınavda 2 milyon aday içinde ilk 10 öğrenci içine Alanya’dan birilerinin girmesi için büyüklerimiz dualarını eksik etmesin” şeklinde konuştu.

'REKORU GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Okul Müdürü Abdulkadir Gürsoy ise "Öğrencilerimizi, ailelerini ve emeği geçenleri tebrik ederiz. Öğrencilerimizi altın ile ödüllendireceğiz. Ayrıca bu sene Alanya’dan Türkiye ve dünya üniversitelerine aday mezun olacak 139 öğrencimizden çok iyi sonuçlar bekliyoruz. Okulumuzun geçtiğimiz yıldaki 33 hukuk ve 21 tıp rekorunu geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

02 Ara 2014 - 22:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber