'Türkmen kalesi çöküyor'

Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı iken yılbaşında Türk Yerel-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanan Osman Gülmez, "Ne yazık ki Türkiye Ortadoğu'daki en önemli kalesini ve milli meselesini kaybetmek üzere" dedi

Haber: Alper KUTAY
GEÇEN
yılın son aylarında, Alanya'da toplanan yardımları Hatay sınırındaki Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştıran yardım konvoyuna eşlik eden Osman Gülmez, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ne yazık ki son aldığımız habere göre Bayırbucak'ta durumlar pek iyi değil. Yardım yok, destek yok. PYD'ye ve Barzani'ye verilen yardımın yüzde 1'i olsaydı yine direnme güçleri olurdu. Ne yazık ki durum çok üzücü. Şunu anladık ki ne Irak'ta ne de Suriye'de Türkmenlerin yaşama şansı yok. Türkiye'deki kartelci ve havuz medyaya bakarsanız hiç Türkmenleri gündeme getirmediğini görürsünüz. Bu da gösteriyor ki, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında Türkmen'ler yok sayılıyor. Irak'ta ve Suriye'de Türk Türk'ü korumazsa, yok olmaya mahkumuz."

25 Oca 2016 - 23:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

nuri - O coğrafyada olanlar maalesef Türk halkının boyunu, çizgisini aşmış durumda. Işid, Pyd, Suriye ordusu, Rusya, U.S.A.!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 23:57

Çorum Haber