Türkiye'de ilk kez görüldü

Anavatanı Orta ve Güney Afrika olan “Cambaz kartal” (Terathopius Ecaudatusgenc) Türkiye’de ilk kez görüntülendi

DOGALHAYAT.ORG’TAN yapılan yazılı açıklamaya göre, doğa fotoğrafçısı ve amatör doğa araştırmacısı Fikret Karacan, kuş gözlemcisi ve İstanbul kuş göçü üzerine tez hazırlayan Sercan Bilgin ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ergün Bacak tarafından türün tanımlanmasının ardından, çektiği fotoğrafları www.dogalhayat.org sitesinde paylaştı.

Türkiye’de ilk kez görüntülenen cambaz kartalın yayılış alanı Orta ve Güney Afrika olmasına rağmen, kartal daha önce Kıbrıs ve İsrail’de de görülmüştü.

Cambaz kartallar daha çok leşlerle besleniyor ve kendi bölgesinde besin bulamayan genç bireyler yeni alanlara göç ediyor.

06 May 2015 - 10:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber