Türkiye'nin en pahalı hamburgeri çeyrek altın fiyatına satılıyor

Sosyetenin uğrak yeri Çeşme'de çeyrek altın fiyatına hamburger satılıyor. 250 gram et, havyar ve trüf mantarından oluşan Türkiye'nin en pahalı hamburgerinin ön hazırlığı 8 saat sürüyor

EGE'NİN gözde tatil beldesi  Çeşme'de 240 TL'ye satılan hamburgerin fiyatını duyanlar kulaklarına inanamazken,  Türkiye'de sadece  Çeşme'de yapılan Lobster Burger'i tatmak için müşteriler adeta birbiriyle yarışıyor.

TÜRKİYE'NİN EN PAHALI HAMBURGERİ

Çeşme  Alaçatı'da sosyetenin uğrak yeri olan, işletmeciliğini  Fatih Alkan'ın yaptığı beachte bir tek hamburgerin fiyatını duyanlar şaşkınlık yaşıyor. Yurt dışından getirilen zengin içeriği sebebiyle fiyatın tavan yaptığı işletmede, özel yapım hamburger 240 TL'ye satılıyor.  Türkiye'nin en pahalı hamburgerini Zio Beach içinde işlettikleri restoranda satışa sunan İşletme Sahibi  Fatih Alkan, hamburgerin ekmeği dışındaki tüm iç malzemelerinin yurt dışından getirildiğini belirtti.
BAŞKA YERDE YOK

Pahalı olmasının sebebinin ise zengin içeriği olduğunu kaydeden Alkan, "İstakozu yurt dışında ithal ediyoruz. Bir kiloluk istakozun içinden elde edilen 250 gram etin tamamını burgerın içinde kullanıyoruz. Ayrıca kendi işlediğimiz özel bir et ile trüf mantarı var. Bununla beraber bir özel sos yapıyoruz. En son içine de havyar ekleyip tamamlıyoruz. 240 liralık hamburger aslında sadece bir hamburger değil, içinde sadece etten oluşan bir burger değil. İçinde istakoz olduğu için bu fiyatı buluyor. Bir kiloluk istakozun alım maliyeti belli. Biz bunu müşteriye aktarınca anlayışla karşılıyor.  Türkiye'de şu anda bizden başka hiçbir yerde yok. Yurt dışındaki muadiller kadar hatta onlardan daha iyi yaptığımızı iddia edebilirim" dedi.

ÖN HAZIRLIĞI 8 SAAT SÜRÜYOR

Hamburgerin ön hazırlık aşamasının 8 saat olduğunu, müşteriye servis edilmesinin ise 40 dakika içinde yapıldığını belirten  Fatih Alkan, donuk ürün kullanmadıklarını, havuzlardan canlı olarak çıkartılan istakozların kullanıldığını dile getirdi.
240 LİRAYI GÖRENLER ŞAŞIRIP KALIYOR

Hamburgerin fiyatını görenlerin şaşkınlık yaşadığını ve hemen meraktan sorduklarını ifade eden Alkan, "Tabii ki müşterilerimiz 240 lirayı görünce şaşırıyor. Çok merak eden olursa hatta biz ikram ediyoruz. İlla bu rakamı ödemesine gerek yok. Herkesin ulaşabileceği bir şey olması lazım. İçindeki malzemeyi izah edince kanaat getirip, 'Bu fiyat buna uygun' diyorlar. Talep çok iyi, insanlar bunu denemek istiyor. Tabi ki her gün yenecek bir ürün değil. Özellikle yurt dışına giden,  Yunanistan'a giden kişiler buraya gelip çok beğendiklerini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

ÖRDEK YAĞINDA PATATES KIZARTMASIYLA SERVİS EDİLİYOR

Günde 50 kilo istakoz tüketildiğini belirten Alkan, hamburgeri yine  Türkiye'de sadece kendilerinin yaptığı ördek yağında hazırlanmış, 3 pişirme aşamasından geçen özel patates kızartması ile servis ettiklerini belirtti.

"İSKONTO YAPIYORUZ BAZEN İKRAM BİLE EDİYORUZ"

5 kişilik bir ailenin hamburger yiyip çıkmasının normal şartlarda bin 200 TL'yi bulduğunu aktaran Alkan, "Biz mümkün olduğu ölçüde iskonto yapıyoruz. Tabii ki rakamları ulaşabilecekleri yere getirmeye çalışıyoruz. İnsanların denemesini istiyoruz. Fiyatta çok sert davranmıyoruz hatta bazı insanlara ikram ettiğimiz de oluyor" dedi.
"İNGİLTERE'DEKİ ŞEFLERDEN EĞİTİM ALDIK"

Dünyayı gezen biri olarak çıktığı yurt dışı gezilerinde bu hamburgeri keşfeden  Fatih Alkan, hamburgerin yapımı için  İngiltere'den şefler getirerek eğitim aldıklarını anlattı.

"FİYATI İLE TARTIŞILDI AMA İÇERİĞİ KONUŞMAK LAZIM"

Türkiye'nin gözde tatil beldeleri varken yurt dışına gidilmesine bir vatandaş olarak rahatsızlık duyduğunu da sözlerine ekleyen Alkan, şunları söyledi:

"Ben bir işletmeci olarak değil ama bir vatandaş olarak bu kadar yurt dışına gidilmesinden rahatsızım.  Türkiye'de de bu ürünlerin en iyisini en az onlar kadar iyi üretiyoruz. Ben zaten bunu göstermek istedim. Herkes  Türkiye'de aynı lezzetleri makul olan fiyatlarla yiyebilmeli. Bu fiyatı ile çok tartışıldı ama biraz da ürünü içeriği ile tartışmak lazım. Bu içerikte de güçlü kuvvetli bir ürün. Dediğim gibi bir Fransız, İngiliz, İtalyan bunu becerebiliyorsa biz de becerebiliriz hatta daha iyisini de yapabiliriz."

LOBSTER BURGER İÇERİĞİ

Lobster Burger: Fransız tereyağıyla hazırlanan hamburger ekmeği içine ıstakoz eti, İngiliz chedar peyniri ve havyar konularak servis ediliyor. İtalyan trüf mantarından hazırlanan özel sos ekleniyor. Yanındaki patates kızartması ise ördek yağında hazırlanıyor.

22 Tem 2017 - 09:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber