Türkiye genelinde operasyon var

Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel, 7 helikopter, 10 deniz aracı, 138 dedektör köpeğin katıldığı 'Huzur' operasyonunun yapıldığı bildirildi

EMNİYET Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, güvenliği ve asayişi temin etmek üzere, emniyet teşkilatı mensuplarınca bu akşam 81 ilde eş zamanlı olarak, geniş çaplı uygulama gerçekleştirildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve merkezden de takip edilen uygulamaya, 81 ilin Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık Şubelerinden 5 bin 863 ekipte görevli 40 bin 507 personel katıldı. Uygulamada, 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpek, kullanıldı. 

Uygulama kapsamında, şehir giriş ve çıkışlarıyla kent merkezlerinde önceden tespit edilen bin 906 hassas noktada, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı. 

Güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeye önem verilerek, temel insan haklarına saygılı bir yöntemle yapıldığı belirtilen uygulamanın, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması için gerçekleştirildiği vurgulandı.

İSTANBUL'DA 5 BİN POLİS KATILDI
İstanbul'da 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerler ile denizde denetim yapılıyor. Sahil şeridi olan ilçelerde deniz polisleri de uygulamaya destek veriyor. Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de havadan destek veriyor. 

Uygulamanın geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.

09 Ara 2016 - 22:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber