Türk-İş'te şok istifa!

Türk-İş Başkanı Kumlu istifa etti

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Mustafa Kumlu istifa etti. Kararı sendikanın yönetim kurulu üyeleri arasında da şok etkisi yarattı. Yeni başkanın mali sekreter Ergün Atalay olması bekleniyor.

Uzun süredir istifaya zorlanan Kumlu, saat 16.00'da Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ile vedalaşacak, helalleşecek. Sendika başkanlarını Ergün Atalay'ın davet ettiği, başkanın da bu davete uyarak 'beni seçtiğiniz için teşekkür ederim, hakkınızı helal edin' diyeceği öğrenildi.

Kumlu'nun ardından yedek yönetim kurulu üyesi yönetime davet edilecek. Koop-İş Sendikası Başkanı Eyüp Alemdar'ın yedek üye olarak yönetime girmesi beklenirken, yönetim kurulu da kendi arasında yeni başkanı seçecek.

Türk-iş çevreleri Genel Mali Sekreter Ergün Atalay'ın yeni başkan olarak seçilmesine kesin gözüyle bakarken, Türk-İş'in 2015 Aralık ayında yapılması gereken olağan genel kurula kadar Atalay ile yola devam edeceği ifade ediliyor.

Olağanüstü Genel Kurul kararı alınması içinse ya yönetimin karar alması gerekiyor ya da delegenin beşte birinin imzasıyla, geçerli bir gerekçeyle, olağanüstü genel kurul toplanabiliyor.
RAMAZAN AĞAR: HAYIRLI OLSUN
Yol-İş Sendikası Başkanı ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, istifa kararını Hürriyet'ten öğrendiğini belirtirken, "Bu kişisel bir karardır. Hayırlı olsun" dedi.
İSTİFA KABUL EDİLECEK
Türk Metal Sendikası Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da 'hayırlı olsun' derken; istifanın yönetim kurulu tarafından kabul edilip edilmeyeceği sorumuza, "Kabul edilecek" karşılığını verdi.
KUMLU'NUN AÇIKLAMASI
Mustafa Kumlu, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:
“2011 yılında yapılan TÜRK-İŞ Genel Kurulu’nun hemen ardından, TÜRK-İŞ Yönetiminde başlatılan huzursuzluk,   zaman içinde giderilemeyecek bir noktaya getirilmiş ve TÜRK-İŞ’ e zarar verir hale gelmiştir. TÜRK-İŞ topluluğu içinde şube yöneticiliğinden genel başkanlığa kadar her kademede  otuz altı yıl emek vermiş bir sendikacı olarak TÜRK-İŞ’ in  yüksek çıkarları benim için önemlidir. Verdiğim bu önem gereği, Yönetim Kurulu içinde yaşanan problemlerin aşılmasındaki en önemli görevin bana ait olduğu inancını taşıyor, bu temenniyle TÜRK-İŞ Genel Başkanlığı’ndan istifa ediyorum. Beni TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu’na 1999 yılında Genel Mali Sekreter; 2003 yılında Genel Sekreter; 2007 yılında ve 2011 yıllarında Genel Başkanlığa seçen ve hiç bir kararımızda ve eylemliliğimizde yalnız bırakmayan TÜRK-İŞ topluluğuna teşekkür ediyorum. Verdiğimiz mücadele ve eylemlilikte birlikte olduğumuz emek ve meslek örgütleri ile eylemlerimize destek olan halkımıza  teşekkürü bir borç biliyorum.”

02 Eyl 2013 - 16:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber