Türk hackerler Irak'ı hackledi

Türk hacker grubu 'NMTD Tim', Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında Türkmenler'e yönelik düzenlenen saldırıları protesto etmek için siber saldırı düzenledi

TÜRK hacker grubu 'NMTD Tim', Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında Türkmenler'e yönelik düzenlenen saldırıları protesto etmek için siber saldırı düzenledi.

Irak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı internet sitesini ele geçiren Türk hackerlar, Türkiye'nin 81 ilinin plaka numaralarına atıf yaparak, siteye 'Bir gece ansızın 82 Musul, 83 Kerkük' notu bıraktı.

Irak'ın Kerkük kenti yakınlarındaki Tuzhurmatu bölgesinde Türkmen sivillere yönelik düzenlenen ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı, Türk hackerlar arasında büyük tepkiye yol açtı. İsimlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünün ilk harflerinden alan Türk hacker grubu 'NMTD Tim', Irak'ın resmi internet sitelerine siber saldırı düzenledi. Irak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 'http://agams.mil.iq/' adresli internet sitesine saldırı düzenleyen Türk hackerlar, siteyi bir gün boyunca kullanılamaz hale getirdi. Irak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesini çökerten NMTD Tim, sayfaya ilginç bir not bıraktı.

'BİR GECE ANSIZIN 82 MUSUL, 83 KERKÜK'


İnternet sitesine Türk ve Türkmen bayraklı bir not bırakan hackerlar, Türkiye'nin plaka numaralarına atıf yaparak, 'Dayan öksüz Türklüğüm. Bir gece ansızın 82 Musul, 83 Kerkük. Türkmen kardeşlerimize selam olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bugün Irak'ta Türkmen kardeşlerimize yapılan zulüm asırlardır Doğu Türkistan'da da yapılmaktadır. Irak'taki Türk'ün, Çin'deki Türk'ün, Kırım'daki Türk'ün mutlaka hesabını soracağız' yazdı.

NMTD Tim ekibinin internet sitesinden yapılan açıklamada, saldırılar sonucu Irak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesine erişimin bir gün boyunca durdurulduğu belirtildi. Saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk hackerlar, "Bugun Türkmenlere yapılan saldırılar için Irak operasyonu yapıyoruz. NMTD TIM, Irak Türkmenlerinin hesabını soruyor" ifadeleri kullanıldı.

Türk hackerlar hackledikleri Irak devlet sitelerinde Irak Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'ye ait gizli belgeleri ele geçirdiklerini ve bunları yakında açıklacaklarını bildirdi.

28 Haz 2013 - 18:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber