Turizmcilerden bisiklet desteği

Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli 'Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi.

- Erkan UYSAL

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Alanya'da bisiklet turu ve triathlon gerçekleştiriyoruz. Bisiklet yollarının fazlalaştırılması gerekiyor. Kışın bisiklet takımlarının Alanya'ya gelmesi esnafa katkı sağlar. Amatör sporların, bisiklet gibi alternatif sporların Alanya'ya kazandırılması çok önemli. Bisiklet çok popüler bir spor ama bunun için önce altyapı yapılması lazım. Son yıllarda trafik fazla kalabalıklaşmaya başladı. Birazcık trafiği rahatlatmak gerekiyor. Eğer trafiği rahatlatırsak bisiklet takımları gelir. Otellerimizde herhangi bir sorun bulunmuyor. Otellerin fiyatları da uygun. Alanya'da bisiklet dostu oteller de bulunuyor. Alanya'da antrenman yapan bisiklet takımları var. Şehre gelen bisiklet takımları antrenman ve kamp yapabilirler ama trafiğin rahatlatılması gerekir. Bunun yanında bisiklet antrenmanları yapılabilecek güzergahlar belirlenmeli. Gelen bisiklet takımlarındaki kişi sayısına endeksli olarak bunun getirisi olacaktır. Bisiklet golf, kayak gibi zengin spor aktivitesi değil ama getirisi olacaktır. Konaklama ve yemek anlamında bir hareket sağlayacaktır. Bisiklet takımlarındaki kişiler Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelecektir. Medya bunu işleyecektir. Bunun yanında sosyal medya da var. Herkes artık kendini Facebook'a, Instagram'a koyuyor. Bunun çok büyük bir etkisi var. Bu tür organizasyonları Alanya'ya taşımamız lazım ama altyapıyı da hazırlamak gerekiyor. Belediyenin, kaymakamlığın ve bisiklet federasyonunun devreye girmesi gerekiyor. Bu ben yaptım oldu olayı değil" dedi.    

'CİDDİ FAYDA SAĞLAYACAK'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de, "Kulüplerin kışın bisiklet sporuyla ilgili hazırlık sürecini önemsiyoruz. Bu Alanya'nın kış turizmine ciddi anlamda destek olacağına inandığımız bir çalışma. Bu anlamda projeye en başından itibaren desteğimizi verdik. Bisiklet sporcularının kalış süreleri minimumu bir, bir buçuk aya kadar uzayabiliyor. Takım olarak geldikleri kişi sayısıyla bu rakam 35 kişiye kadar ulaşabiliyor. Dolayısıyla hem uzun süreli konaklama, hem de ölü sezon diye tabir ettiğimiz kalışlar Alanya'nın kış turizminde ciddi bir payda sağlayacak. Bisiklet sporunun Alanya'da koşulları ve yapılabileceği uygulanabilirliği, desteklenebilirliği noktasında yapılacak her şey Alanya'nın özellikle ölü sezon tabir edilen dönemdeki sorunlarını aşma noktasında faydalı olur" diye konuştu.

28 Kas 2014 - 23:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber