Turizmci diken üstünde

Turizmci, sınır bölgelerimizdeki çatışmaların erken rezervasyona zarar vermesinden, çatışmaların Türkiye sınırlarına sıçramasının da erken rezervasyonu bitirmesinden endişeli

- Erkan UYSAL

ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Suriye sınırında devam eden çatışmaların devam etmesi ve ülke sınırları içerisine yayılması durumunda bunun erken rezervasyonu etkileyeceğini söyledi. Sili, "Şuan sezon sonuna geldik. Sınırda yaşanan olaylar turizmi çok etkilemedi diyebilirim. Çatışmalar ülke içerisine ilerleyecek olursa bu erken rezervasyonu mutlaka etkileyecektir" dedi.

'SAVAŞIN S'Sİ YETERLİ'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da, "Sınırda yaşanan olaylar erken rezervasyonu etkileyebilir. Bu konuda Thomas Cook'un Almanya CEO'su Michael Tenzer, Kuşadası'nda yaptığı açıklamada Avrupa ve dünyada Türkiye denince akla huzursuzluk ve Suriye sınırındaki karmaşa geldiğini söylemişti. Erken rezervasyon yapan ve alan insanlar Türkiye'yi tanıyor. Bu nedenle sınırdaki çatışmaların erken rezervasyonu o denli etkileyeceğini tahmin etmiyoruz. Buna karşın sınırdaki çatışmalar Türkiye'nin içine doğru yayılırsa bu tamamen erken rezervasyonu etkiler. Turizmin olumsuz etkilenmesi için savaşın S'si yeterli oluyor. Herhangi bir terör saldırısı olması ya da ülkenin savaş ortamında olması bizi çok etkiler. Şu an biz sadece durumu gözlemliyoruz. TÜRSAB ile Kültür ve Turizm Balanlığı'nın bir çalışması yok. Gözlemleyip göreceğiz. Güneydoğu Anadolu sınırında yaşanan olayların bir an önce sükunetle sonlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

'YILBAŞINDAN SONRA GÖRÜRÜZ'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı ve Oba Otelciler Derneği Başkanı Hızır Bozdoğan da, "Bu durum rezervasyonları etkilemez. Avrupa'da tatile çıkacak olan kişiler Aralık ayının başında işyerine bildirimde bulunuyor. Eğer tatile çıkacak insanlar gitmek istedikleri yerlerde olumsuz bir durum gelişirse tatilini başka yere yönlendirir. Bu nedenle sınırda yaşanan çatışmaların erken rezervasyonu etkileyip etkilemediğini yılbaşından sonra görürüz" dedi.

'SALDIRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM'

Türkiye'ye saldırı olması durumunda bu durumun her halükarda erken rezervasyonu etkileyeceğini belirten Bozdoğan, "Türkiye bir NATO ülkesi. Ülkemize saldırı olacağını zannetmiyorum. Eğer bir saldırı olursa o zaman savaş çıkar. Eğer bize saldırı olursa Avrupa ve ABD, NATO üyesi olduğumuz için yanımızda yer alacaktır" şeklinde konuştu.

'BİR ŞEY SÖYLEMEK ZOR'

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu ise, "Şu anda bir şeyler söylemek çok zor. Yaz satışlarını etkileyecek bir durum yok. Ben sınırdaki durumun erken rezervasyonu çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü daha kataloglar çıkmadı. Satışlar yılbaşında daha da hareketlenecek. Yaşanan durumun 2015'i çok etkileyeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

'ÇOK BÜYÜK ETKİSİ OLMAZ'

Çatışmaların Türkiye'ye sıçraması durumuyla ilgili de konuşan Kaptanoğlu, "Eskiden bir bilinmezlik vardı. Artık herkes nerenin nerede olduğunu biliyor. Çatışmaların şu an çok büyük bir etkisi olacağını zannetmiyorum" dedi.

05 Kas 2014 - 09:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber