Türel temelini atmaya geliyor

BŞB Başkanı Türel'in 21 Ekim Cuma günü Alanya'ya geleceğini söyleyen Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney, "Sayın Türel, Uğrak Mahallesi'nde 3. derece doğal SİT alanı içinde kalan 12 bin 720 metrekare alana yapılacak olan Kadınlar Plajı'nın temelini atacak" dedi

Haber: Alper KUTAY
ANTALYA'DA
ilki dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nın devamında, kentin Kemer'e çıkış yolu üzerinde Sarısu Mesire Alanı'nda oluşturulan 'Kadınlar Plajı'nın ikincisi Alanya'da açılıyor. İhale süreci tamamlanan, Alanya ve Gazipaşa arasında bulunan Uğrak Mahallesi'nde 3. derece doğal SİT alanı içinde kalan 12 bin 720 metrekare alanda yapılacak Kadınlar Plajı'nın ihalesi 30 Haziran'da gerçekleştirilmişti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla hazırlanan şartname gereği Uğrak Kadınlar Plajı 120 günde tamamlanacak. İhale kapsamında sahilde peyzaj düzenlemesiyle birlikte büfe ve tuvaletin yer alacağını söyleyen Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Bu projenin mimarı olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel, temelini atmak için 21 Ekim'de Alanya'da olacaklar" dedi.

2017 YAZINDA HİZMET VERECEK
Kentin batı bölgesindeki Kadınlar Plajı'nın ise Finike'de bulunan Andrea Doria Mesire Alanı'nda oluşturulacağı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanın Orman Bölge Müdürlüğü'nden 29 yıllığına kiralanması için Nisan ayı belediye meclisi toplantısında yetki almıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in belediye başkanlığı görevine geldikten sonra kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık için çalışmaya başladığını söyleyen Güney, Türel'in önce Antalya Sarısu bölgesinde Kadınlar Plajı'nın açılışını yaptığını hatırlatarak, "Sarısu çok eleştirilmişti ama bugün gelinen noktada kadınlar 5 yıldızlı bir otelin plajından bile daha konforlu olan bu plaja büyük ilgi gösterdi. Şimdi de aynı konfordaki bir plaj Alanya'ya açılacak" diye konuştu.

07 Eki 2016 - 13:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber