Türel düğmeye bastı! Kadınlar Plajı Şubatta...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dizi açılış etkinliğine katılmak üzere Alanya'ya geldi. Türel ilk olarak Gazipaşa yolu üzerinde bulunan Aytab Mevkii'nde Alanya-Gazipaşa Kadınlar Plajı'nın temel atma programına katıldı

TÜREL'İ burada Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Programın açılışında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ilçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, "Bu proje kadınları çok onurlandırdı. Buraya katılan tüm kadınlarımıza ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Menderes Türel Başkanımıza da kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engelli bireylerimize gösterdiği destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
'BİRLİK OLALIM HER ŞEYİ YAPARIZ'
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de, "Büyükşehir'in imzası olan bir projeye daha temel atıyoruz. Gazipaşa halkı olarak katılan herkese teşekkür ediyoruz. Kaldırım yapmak, yol yapmak bir yana bu tür sosyal projelere de ihtiyaç var. Bu proje de Büyükşehirler içerisinde en aktif Başkan olan Menderes Türel'in eseri. AKP olarak 80 milyona her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz bir olalım, birlik olalım yapamayacağımız şey yok" diye konuştu.
'HALKA HİZMETİN ETİKETİ OLMAZ'
Adem Murat Yücel ise, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Şehirlerimiz gitgide vizyon ve misyon kazanıyor. Burada yatırımların Büyükşehir veya ilçe belediyelerinin yapması önemli değil. Önemli olan halkımıza bir şeyler katmak" şeklinde konuştu.
'ÖZGÜRCE DENİZE GİRİLEBİLECEK'
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de, "Biz de alanyamıza böyle bir hizmet geldiği için çok mutluyuz. Bugün Büyükşehir çok farklı bir projeye imza atıyor. Kadınlar plajı hanım kardeşlerimizin rahatça, özgürce denize girebileceği bir yer olacak. Umuyoruz ki bir dahaki toplandığımızda açılışı için buluşmuş oluruz" sözlerine yer verdi.
'SOSYAL HİZMETLERE ÖNEM VERİYORUZ'
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de şu ifadeleri kullandı: "Böylesine güzel bir projede sizlerle birlikte olmak gurur verici. Az önce değerli başkanlarımız da ifade etti, bizler bulunmuş olduğumuz sınırlar içerisinde vatandaşın hayatını kolaylaştıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Bunun için bir çok şey yapıyoruz, yollar, köprüler, parklar var. Bunlar görünen hizmetler. Bir de görünmeyen projeler vardır ki bunlar da sosyal projeler. Hayır işlerimiz vardır sağ elin verdiğini sol el görmez. Ben göreve seçildiğim 2014'ten bu yana yaptığım en anlamlı projeler de bunlardır. Benim belki de yaptığım en önemli çalışmalardan biri engelli rehabilitasyon merkezidir. Hepsi önemli ama insana dokunan projeler daha önemli.
'HAYIR DUASI ALIYORUM'
Göreve geldiğim 2014'te sarısu plajının bir kısmını kadınlar plajına çevirmiştim. Bazen bir proje binlerin gönlünde taht kuruyor. Açıldığında belki de en çok hayır duası aldığım proje odur. Oradaki hatıra defterinde yazılanları bir okusanız duygulanırsınız. Bir tanesi, 'Başkanım sayenizde artık denize rahat giriyoruz' yazmış. Bunları gördükçe insan gururlanıyor. Böylesine önemli bir yatırımı şimdi Alanya ve Gazipaşa arasında Uğrak Mahallesi'nde yapıyoruz. Dün Antalya'da Başbakan yardımcımız Numan Kurtulmuş vardı, 'Ya Menderes Bey nereden aklınıza geldi' dedi, 'Keşke en başta yapsaydım' dedim.
'ŞUBATTA AÇILIŞA GELECEĞİZ'
Bu hizmetler kolay olmuyor. Küçücük bir hizmetin bile alan tahsisini almak, ihalesini yapmak, temelini atmak ve inşaatını tamamlamak zaman alıyor. Şimdi şükürler olsun bir kaç senede hizmetler bitiyor. Eskiden onlarca yıl sürerdi. Bugün temelini atıyoruz ve inşallah gelecek sene şubatta buranın açılışında buluşacağız. Bu hizmetler insanı yücelten hizmetler. Belediyecilik hizmetinde halka hizmeti öncelik olarak tutuyoruz. Biz kimseyi yediği içtiği ile inancı ile etnik kökeni yüzünden yargılama yapmıyoruz. Bu proje de toplumu birleştirecek bir proje.
'ÜCRETSİZ SERVİSLER OLACAK'
Çok kısa zamanda bu proje tamamlanacak. Alanya'ya yaklaşık 35 kilometre Gazipaşa'ya 15 kilometre mesafede, vatandaşların hizmeti için ise buraya yarım saat arayla iki merkezden de ücretsiz servisler düzenleyeceğiz. Vatandaşımız nasıl geleceğim nasıl gideceğim diye düşünmeyecek."

İLGİLİ HABERLER
'Alanya hizmete doyacak'

21 Eki 2016 - 17:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber