'Alanya her şeyin en iyisine layık'

AGC Medya Başarı Ödül Töreni'nde konuşan Başkan Türel, "Yerel seçimde bize teveccühünü gösteren Alanya her şeyin en iyisine layık. Alanya için hazırladığımız tüm projelerde geri sayıma başladık" müjdesini verdi

Haber: Alper KUTAY
ANTALYA
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2015 Medya Başarı Ödül Töreni için Alanya'ya geldi. Önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu 35 yaşında hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi personeli Mevlüt Demirel'in ailesine Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ile birlikte taziye ziyaretinde bulunan Türel, daha sonra AGC'nin ödül töreni için Kızıl Kule önüne geçti. Burada yaptığı konuşmada vatandaşa mesaj veren Başkan Türel, asıl mesleği gazeteci olan birisi olarak Alanya basınını yıllardır çok yakından takip ettiğini söyledi. Günlük gazeteleri okumadan güne başlamadığını belirten Başkan Türel, Alanya basınının ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin güçlü olmasının Alanya için çok önemli bir şans olduğunu vurguladı.
'ÇAVUŞOĞLU BÜYÜK ŞANS'
Alanya'nın en büyük şanslarından birinin de Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu belirten Başkan Türel, Alanya ve Antalya turizmi için üst düzey tanıtım çalışmaları yaptıklarını açıkladı. Göreve geldiklerinde Alanya'nın özellikle altyapı ihtiyaçlarıyla çok ciddi eksikleri olan ve şehrin bu güçlü yapısına yakışmayan bir görüntüye sahip olduğunu söyleyen Başkan Türel, "Arıtmaları doğru düzgün çalışmayan, kanalizasyon içme suyu şebekeleri ciddi sıkıntılar içerisinde bulunan bir Alanya bulduk. Halen bir çöp depolama alanı problemiyle boğuşan bir Alanya var. Şimdi Katı Atık Çevrim Tesisi diye isimlendirdiğimiz, çöpten elektrik ve enerji elde edilecek tesisin projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na takdim ettik, bugünlerde onaylanmak üzere. Onaylandığı takdirde bu sene Alanya'nın en önemli altyapı eksiklerinden biri olan Katı Atık Çevrim Tesisi'ni kazandıracağız" dedi.
TOPTANCI HALİ İHALESİ EKİM'DE
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'le birlikte yaptıkları Alanya Toptancı Hali projesinin ihalesinin de 10 Ekim 2016 günü saat 10.00'da yapılacağını belirten Başkan Türel, "10 numara bir proje ortaya çıktı. İhalesini yaptıktan sonra çok kısa bir sürede inşaatına bu sene içerisinde başlayacağız. Dim Vadisi'nde ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak Ak Köprü de bitmek üzere. Eylül'de tahliye betonlarını döküyoruz. Ekim'de Ak Köprü'yü hizmete açıyoruz. Alanya'nın trafiğiyle ilgili sıkıntıları çözüyoruz. Bu sıkıntıları aşmak için Kargıcak'a kadar uzanacak yeni çevreyolunun çalışmalarını Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Bunun öncesinde Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarında da köprülü kavşaklar inşa edeceğiz. Projelerini Büyükşehir Belediyesi olarak tamamladık. Bugünlerde Karayolları projeleri inceliyor. Bir hafta içerisinde bu köprülü kavşakların karayolları tarafından incelemesi tamamlanacak. Bunların da ihalesini yaparak 2017 içerisinde bu köprülü kavşakları hizmete açacağız" diye konuştu.
'ALANYA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK'
Başkan Türel, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Kuzey Çevreyolu birinci bölümünün Kargıcak'a kadar giden kısımla ilgili Karayolları tarafından ihalesi yapıldı. Şantiyesi kuruldu, çalışmalar başladı. Bu çevreyolu açıldığında sahil kesimindeki sıkışık trafikten Alanya'yı arındırmış olacağız. Benim bir hedefim var. Görev süremdeki her projeyi aynı dönemde bitirmek. İnşallah 2019'a kadar Alanya'ya söz verdiğimiz tüm projeleri hizmete açacağız."

28 Ağu 2016 - 14:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Orhan - Mahmutlara golf sahası

Mahmutlara otoğar

Mahmutlara turizm alanı

Mahmutlara dev toki inşaatları projeleri söz verildi ama ses yok lütfen lafa degil. Icraata bakın

Hep lafta kalmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ağustos 14:54
01

Cikcilli merkezzzzzz - Onceki secmde de akp nin elinfeydi niye yapmamis acaba ozman

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ağustos 14:54

Çorum Haber