Türel cesaretlendirdi

ATSO toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm ve ekonomi konusunda işadamlarına, "Umudunu kaybeden geleceğini kaybeder. Bu, bu kadar net" dedi. Bu yılki turizm tanıtım çalışmalarından da övgüyle söz eden Türel, "Avrupa'nın tozunu attıracağız" diye konuştu

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)  Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı, Bellis Deluxe Hotel'de yapıldı. Toplantıya; Başkan Menderes Türel, ATSO Başkanı Davut Çetin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Genel Sekreterliği yardımcıları, bürokratları ile ATSO üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Türel, turizmde yaşanan gelişmelerle ilgili "Bardağın dolu tarafından bakalım" mesajı verdi. Başkan Türel, "Şöyle baktığımızda elbette 'Turizmde işler iyi gidiyor' diyemeyiz. Ama bardağın yarısı boş, yarısı dolu ise dolu tarafını da inkâr etmeyeceğiz. Moralleri bozmamalıyız. Biz iyi bir şey olduğunda çok sevinmediğimiz halde, biraz kötü bir şey gördüğümüzde de feryat etmeye başlıyoruz. O yüzden diyorum ki, rahat olun. Önümüzdeki seneye biraz daha iyimser bakalım. İşte Rusya ile kriz bitti, en az 2 milyon daha Rusya'dan turist gelmesi ihtimali var" diye konuştu.
'UMUDUMUZU KAYBETMEMELİYİZ'
Yurtdışında turizm sektöründe yaptıkları çalışmaları da anlatan Türel, "Oturarak ayağımıza turist bekleyemeyiz, çalışmak zorundayız dedik ve oralara gittik. Turizm örgütlerimizin duayenleriyle, örgüt başkanlarıyla, hepsiyle birlikte bu çalışmayı yaptık. Gelen turist sayısındaki azalma yüzde 50'lere birçok pazarda çıkıyorken, gittiğimiz Almanya'da, hatta İngiltere'de yüzde 25'ler oranında kaldı. Demek ki çalışınca oluyor" dedi. Turizm sektörüne verdikleri destekleri de anlatan Başkan Türel, "Bu sene Avrupa pazarlarının tozunu atacağız. Birlikte ve beraber çalışırsak, basının önünde konuşmazsak, o zaman Antalya için çok daha faydalı çalışmalar yapabiliyoruz" dedi. Antalya'nın tanıtım faaliyetlerini bu yıl da birliktelik ruhuyla başarıyla gerçekleştireceklerini vurgulayan Türel, şunları söyledi: "5 ülkede yaptığımız çalışmayı şimdi 10 ülkeye yine turizm sektörünün içerisindeki sivil toplum örgütü başkanları, kanaat önderleriyle yapacağız. Geçen seneki çalışma 250 bin Euro'luk bir bütçeydi. Şimdi 1 milyon Euro civarında bir kampanya olacak. Ocak ayından itibaren başlıyoruz. Yani sezon girdikten sonra değil, tam satış sezonu içerisinde."
TÜREL’DEN ATSO'YA TARİHİ ÇAĞRI
Başkan Türel, ATSO'ya önemli bir çağrıda da bulundu: "İşte size somut proje. Bunu dünyada bütün ticaret ve sanayi odaları yapıyor. Gelin siz yapın. 4 tane otobüs bulalım. Ticaret odası bulsun, bunlar 25 milyonluk bütçe ile çok rahat yapılabilecek işler. Bunları sight-seen denilen günlük gezi turları halinde düzenleyelim. Antalya Ticaret Odası bunu hemen yapabilir. Bunlar çok büyük paralar değil. Avrupa'da gördüğünüz şehir turları otobüslerini ticaret odası gelsin, işletsin. Biz de UKOME'den kararını alalım. Ticaret Odası'nın da Antalya'da turizme yönelik somut bir proje yapacağını ortaya koymuş olalım."
'LARA'DAN KONYAALTI'NA YERALTI METROSU'
Yeni Ulaşım Master Planı ile ilgili de detayları açıklayan Başkan Türel, "Yeni Ulaşım Master Planı'nda Ulaştırma Bakanlığı kabul ederse metroyla tanışacağız. Lara'dan Konyaaltı'na yeraltı metrosu olabilir" dedi. Başkan Türel, konuşmasının ardından ATSO üyelerinin sorularını yanıtladı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile ATSO Meslek Komite üyeleri oluşturulan komisyonlarda toplantılar yaparak, Antalya için yapılacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

04 Ara 2016 - 20:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber