Tuhaflık bu işin neresinde?

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan bir toplu taşıma durağının tam önünde bulunan çöp konteynerleri tepki çekiyor

ANTALYA Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki İletişim Fakültesi binasının önüne Konyaaltı Belediyesi tarafından çöp konteynerleri yeri yapıldı. Kısa bir süre sonra da bu yere 2 adet çöp konteyneri yerleştirildi. Aradan bir süre geçtikten sonra tam çöp konteynerlerinin bulunduğu noktaya Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından durak yapıldı.

'ABSÜRD' BİR DURUM

Ancak durak yapıldıktan sonra çöp konteynerleri buradan kaldırılmadı. Bu durum ise 'absürd' bir durum oluşturuyor. Üniversiteli öğrenciler, yoğun saatlerde çöp konteynerlerinin çevresinde çöp kokuları arasında otobüs beklemek zorunda kalıyor.

REKTÖRLÜK VE BELEDİYE YETKİLİLERİ GÖRMÜYOR MU?

İşin tuhaf yanı ise uzun süredir bu durum yaşanmasına rağmen hem rektörlük hem de belediye yetkililerinin bu duruma duyarsız kalması. Belediye ekipleri de her gün bu konteynerleri boşaltmalarına rağmen bu işte bir tuhaflık olduğunu düşünüp yetkililere bildirmelerini bir türlü akıl edemedi. Ya da ettilerse bile bir türlü çözüm bulunmadı.

ÇÖZÜMÜ ZOR DEĞİL

Bu durumun üniversiteye yakışmadığını belirten üniversiteli öğrenciler, rektörlüğün Konyaaltı Belediyesi'ne sözlü ya da yazılı bir başvuruyla bu sorunun çok rahatlıkla çözülebileceğini belirterek, eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi: "Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Konyaaltı Belediyesi'ne başvurup çöp konteynerlerini uygun bir yere; 30-40 metre ileriye, geriye ya da yolun karşı tarafına koyabilir. Durakta bekleyenler her gün bu manzarayla karşılaşmak zorunda kalmaz. Umarız bu kötü görüntü en kısa sürede çözülür."

ŞOFÖRLER DE TEPKİLİ

Kampüs ile çarşı arasında toplu taşıma seferleri yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi denetimindeki halk otobüsleri sürücüleri de bu duruma tepkili. Duraktaki çöp konteynerleri nedeniyle durağa yanaşamadıkları için trafiği olumsuz etkilediklerini belirten toplu taşıma şoförü, "Depolama alanlarındaki belediye görevlilerine bu durumu aktardık. Aynı zamanda rektörlük görevlilerine de bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Ancak bir türlü çözüm bulunmadı. Biz de zorlanıyoruz, öğrenciler de toplu taşıma araçlarına binerken etkileniyor" dedi.

Kaynak: Antalya Ajans

19 Kas 2015 - 14:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber