TSM’den ‘Ebeler Günü’ mesajı

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, 6 Mayıs “Dünya Ebeler Günü” ile ilgili basın duyurusu yayınladı

ALANYATSM’den yayınlanan basın duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Dünya'nın en eski mesleklerinden birisi olan ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaktadır.
Ebeler, doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürütürler. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yer edinmiştir.
Ebelik mesleği, insanlığın en eski mesleklerinden olup, bilgi, beceri, özveri, sabır ve hoşgörü kavramları üzerine kurulu bilimsel, saygın ve zor bir meslektir. Sağlık hizmetleri anne karnında başlar. Böylece gebelikte başlayan sağlık hizmeti, doğum, lohusalık ve aile planlaması ile devam ederek sonraki yaşlara ve kuşaklara temel oluşturmaktadır. Bu hizmetin esası dünyanın her yerinde ebelik hizmeti ile kurulmuştur.
Ebeler, sağlık hizmetleri ordusunun temel direği olup, insan yaşamına doğrudan dokunan, sevgi ve saygı temelinde ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan hızlı çalışan hünerli bireylerdir. Tüm Ebelerin Dünya Ebeler Gününü kutlu olsun.”

04 May 2016 - 22:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber