Tosmur'da gergin meclis

Başkan Özdemir, MHP'li Meclis Üyesi olan yeğeni Hasan Özdemir'i toplantı salonundan kovunca ortalık karıştı

- Tolga ŞİLİL
TOSMUR Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısı sert tartışmalara sahne oldu. AK Partili Belediye Başkanı Musa Özdemir, gerginlik yarattığı gerekçesiyle MHP'li meclis üyesi olan yeğeni Hasan Özdemir'in salondan çıkarılması talimatını verdi. Meclis salonundan çıkmak istemeyen Hasan Özdemir'i diğer MHP'li meclis üyeleri sakinleştirdi ve MHP'liler birlikte salonu terk ettiler. Tosmur Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Hasan Özdemir, meclis başkanlığına, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yakup Gündoğan'a ait, yeşil alan üzerine kurulu olduğu için hakkında yıkım kararı olan market hakkında niçin yasal işlem yapılmadığı şeklinde bir soru yöneltti. Bu soru üzerine AK Partili Belediye Başkanı Musa Özdemir, MHP'li meclis üyelerini kastederek "Yaklaşık 1,5 yıldır şova ve gerginliğe yönelik politika yapıyorsunuz. Tosmur'da gergin bir ortam varmış gibi hava yaratıyorsunuz. Tosmur Belediye Başkanı olarak size önerilerim var. Uygulanabilir projelerle gelin, uygulamazsam namerdim. Benim amacım siyaset değil, Tosmur'a hizmet etmek" dedi. "SENİ ÖLDÜRÜRÜM BAK!" Bunun üzerine tekrar söz alan MHP'li Meclis Üyesi Hasan Özdemir "Bizi asla şov yapmakla suçlamayın. MHP'ye oy veren insanlara ceza yazıyorsunuz. Siz önce bunun hesabını verin" diye konuştu. Bunun üzerine salonda tansiyon yükseldi ve amca-yeğen olan Belediye Başkanı Musa Özdemir ile Meclis Üyesi Hasan Özdemir arasında hakaretlerin de yer aldığı sözlü tartışmalar yaşandı. Tosmur Belediye Meclis Üyesi AK Partili Yakup Gündoğan da, Hasan Özdemir'in üzerine yürüyerek "Sabahtan beri terbiyesizce konuşuyorsun. Ne yaptın sen Tosmur için? Belediye Başkanına karşı düzgün konuşuyor musun? Seni öldürürüm bak!" diye bağırdı. Bunun üzerine AK Partili Belediye Meclis üyelerinin de araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. ZABITAYA 'ÇIKARIN' TALİMATI Daha sonra Hasan Özdemir, Belediye Başkanı Musa Özdemir'in talimatı ile zabıta memurları tarafından salondan çıkarılmak istendi. Hasan Özdemir, "Hangi hakla beni salondan çıkarıyorsunuz? Hakarete uğrayan, fiziki tacize uğrayan benim!" diye bağırdı. Ardından, Hasan Özdemir ve diğer 3 MHP'li meclis üyesi salonu terk etti. Meclis toplantısında yaşanan tartışma hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Musa Özdemir, "MHP'li Hasan Özdemir'in derdi Oba'ya yaptığı kaçak villalardır. Bu villalara yıkım kararı çıktı. Ama bununla Tosmur Belediyesi'nin bir ilgisi yok. Tosmur Belediyesi, imar planını sıfır hata ile yaptı. Zaten bu villalara İl Özel İdaresi tarafından yıkım kararı verildi. Bunun bizimle ilgisi yok ama bize mal ederek gerginlik yaratılıyor. Buradan söylüyorum, eğer MHP'li üyelerin bir projesi varsa getirsinler yapalım. Biz MHP-AKP ayrımı yapmıyoruz. Biz tüm Tosmur beldesiyle ilgileniyoruz. Burada gerginlik yaratarak şov yapmanın bir anlamı yok" diye konuştu.

#

03 Eyl 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber