Tosmur meclisi mahkemelik oluyor

TOSMUR Belediye Meclisi, 2010 yılının ilk toplantısını Ocak ayında yapmıştı. Belediye Başkanı Musa Özdemir'in izinli olması nedeniyle AKP'li Belediye Meclis Üyesi Ömer Koparan'ın başkanlığındaki meclis oturumu mahkemelik oluyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tosmur Belediye Meclis Üyesi Hasan Özdemir, "Ömer Koparan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun belediyenin basın danışmanıyla yeniden sözleşme yenilenmesiyle ilgili gelen talebi oylamaya sundu. 9 üyeli Tosmur Belediye Meclisi'nde MHP'li 4 üye ve AKP'li Rüştü Özgen, sözleşme yenileme talebine ret oyu verdi. Bu nedenle personelin de sözleşme yenileme talebi kabul edilmezken, Koparan bir başka madde görüşüldükten sonra yeniden basın danışmanlığındaki personelle ilgili sözleşme yenileme talebini yeniden oylamaya sundu. 5 dakika içinde ikna edilen Rüştü Özgen ise evet oyu kullandı” dedi. “BU YASAYA AYKIRI” Özdemir, "5393 Sayılı Belediye Kanunu, bir mecliste evet veya hayır oyu çıkan kararla ilgili ikinci bir oylama yapılamaz diyor. Ancak, Tosmur Belediye Meclisi, hayır oyu çıkan personelle ilgili yeniden sözleşme yenileme talebi ikinci kez oylamaya sunuldu. Biz buna dava açarak, bu kararın iptalini talep edeceğiz” dedi. MHP'li üye Musa Yılmaz, “Ben onlara avukat vereyim ve ücretini ben ödeyeyim. Avukata vereceğiniz parayla da bir işçi çalıştırın, o da bu işten ekmek yesin' diyerek teklifte bulundum ama kabul edilmedi” diye konuştu.

#

11 Oca 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber