"Hedefimiz zengin çiftçi"

Alanya Ziraat Odası Başkan Adayı Kerim Toksöz, 7 Şubat'ta göreve gelmeleri halinde önemli projeleri hayata geçirme sözü verdi

ODANIN 16 yıllık başkanı Turgut Musluoğlu'nun yönetimi döneminde üreticinin hizmetten mahrum kaldığını söyleyen Toksöz, "Bizim dönemimizde oda yönetimi, üretici ile kucaklaşacak. Oda yönetimi, üreticiye kucak açacak, dertleriyle dertleşecek, sevinçleriyle de sevinecek. Oda yönetimi, projeleriyle ve hizmetleriyle üreticiye maddi yönden kazandıracak ki, bu oda da öyle büyüyecek" dedi 

'ODANIN HİZMETKARI OLACAĞIM'

Toksöz, "Biz makam ve mevki sevdalısı değil, hizmet sevdalısıyız. Hizmet için bu göreve talip olduk. Genel kurulda göreve geldiğimiz zaman, 'Ben değil, biz' anlayışı ile hareket edeceğiz. Çünkü ziraat odası sadece başkanla yönetilmiyor. Bu odanın meclisi ve yönetim kurulu var. Odanın 15 bin üyesi var. Yani Alanyalı çiftçiler, büyük bir aileyi oluşturuyor. Bu ailenin bir ferdi olmak benim için onur. Odanın üyesi olmakla da gurur duyuyorum. Allah nasip ederse, bu ailenin bir hizmetkarı olunca da bundan övgüyle bahsedeceğim" diye konuştu.

'ARTIK HİZMET ARAYACAĞIZ'

Koltukta oturan bir başkan olmayacağını söyleyen Toksöz, "21 kişilik oda meclisi, 7 kişilik yönetim kurulu ve 102 kişilik delegeyle birlikte her zaman üreticilerle iç içe olacağız. Seçimden seçime de sokağa inip, üreticiyi hatırlayan bir başkan değil, 24 saat üreticinin iyi ve kötü gününde de yanında olan bir başkan olacağım. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum, halen de kendi bahçemde muz üretimi yapıyorum. Çiftçilik mesleğinin yanında gazetecilik mesleğini de icra ediyorum. Yani düne kadar sokakta haber arıyordum ama yarın başkanlığa seçilince Ankara ve Antalya'da kamu kurumlarının kapısını aşındırarak, oralarda çiftçilerimiz için hizmet arayacağız. Çünkü halka hizmet, Hakk'a hizmettir" şeklinde konuştu.

PROJELERİNİ DE AÇIKLADI 

Projelerinden de bahseden Toksöz sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz göreve geldiğimizde Alanya tarımını geliştirmek için önemli projelere imza atacağız. Alanya tarımın kalbidir. Bu şehirde meslek yüksek okulu, işletme, mühendislik ve eğitim fakülteleri varsa, bizim dönemimizde ziraat fakültesinin de hizmete girmesi için gerekli görüşmeleri yapıp, bu fakülteyi Alanya'ya kazandıracağız. Alara-Konaklı arasında sulama suyu projesine öncülük edeceğiz. Dim Barajı ile Uğrak arasındaki sulama suyu projesinin bir an önce de hayata geçirilmesi için çalışacağız. Gölet projeleri ile tarımsal alanlardaki sulama sorununu da çözeceğiz. Bugün Antalya'da her ilçenin ziraat odasının kendisine ait özel bir binası var. Bizler de Alanya'da bir arazi satın alarak, oda binamızı yaparak, üreticilere modern bir oda binası kazandıracağız. Bu oda binasının içinde seminer ve konferans salonları, üretici lokali, çalışma odaları ve labaratuvar da olacak. Bu modern oda binası içersinde avokada ve muz üretici birlikleri için de birer oda tahsis ederek, her iki üreticinin daha düzgün bir şekilde de çalışmalarını sağlayacağız. Özel bir hastane ile indirim yaparak, üreticilerin indirimli bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlayacağız. Akaryakıt indirimi için doğu, batı ve merkezden birer akaryakıt istasyonu ile anlaşma yaparak, üreticilerin indirimli akaryakıt kullanmalarını sağlayacağız.

'AR-GE BİRİMİ KURACAĞIZ'

Oda bünyesinde Araştırma ve Geliştirme Birimi (AR-GE) kurarak, bu birim sayesinde tarımsal projeleri de hazırlayarak, üreticinin hizmetine sunacağız. Oda bünyesine 3 ziraat mühendisi alarak, üreticilere hizmet verilmesini sağlayacağız. 'Tarladan sofraya' adı altında Alanya'ya bir kapalı pazar projesi kazandıracağız. Bu sayede her mahallelerdeki üreticiler, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünü bu pazarda satabilecek. Yani üretici, kışın yağmur altında ıslanmayacak, yazın güneşin altında yanmayacak. Böylece çiftçi odanın yanında olduğunu ve hizmet yapabildiğini de bu şekilde anlayacak. Alanya muzunun patentini alarak bir marka haline dönüştüreceğiz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in seçim döneminde verdiği her sulama kooperatifleri ve birliklerine ilişkin elektrik ücretini kendilerinin ödeyeceğine dair sözün takipçisi olacağız. Yani birlik ve kooperatifleri de elektrik faturasından kurtarıp, onların  üreticiye satmış olduğu suyun maliyetini düşürmesini sağlayacağız. Alanya'da Örtüaltı Üretici Birliği kurarak, seralarda üretim yapan çiftçilerimizi de birlik haline getirerek, sorunlarının daha hızlı çözülmesi konusunda ortak çalışma yapacağız.

'14 MAYIS ALANYA'DA KUTLANACAK'

Maddi durumu iyi olmayan üreticilerin üniversitede okuyan çocuklarına burs vereceğiz. Alanya tarımın kalbi diyorsak, bu şehirde tarım fuarı düzenleyeceğiz. Türkiye'deki üreticileri Alanya ile buluşturacağız. Hem onlara Alanya ürünlerini tanıtıp, hem de başka şehirlerde üretiler ürünleri de tanıma imkanı bulacağız. '14 Mayıs Çiftçiler Günü'nü Ankara'da değil, Alanya'da üreticilerimizle birlikte kutlayacağız. Her yıl iyi üretim yapan çiftçilerimize araç ve ekipman desteği vereceğiz ve bu sayede iyi üretim politikasını teşvik edeceğiz. Üreticilerimize her türlü seminerleri vererek, onları bilinçlendireceğiz. Her üreticinin tarımsal teşviklerden haberi olacak. Çiftçilerin bunlardan yararlanması için çalışmalar yapacağız. Yani yepyeni bir oda meclisi ve yönetim kurulu ile birlikte üyelerimiz de yeni hizmetler alacak. Bu sayede hem üretici, hem tüketici kazanacak.  Alanya'nın adını tarımsal üretim konusunda marka haline getireceğiz."

30 Oca 2015 - 04:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber