Tırılar'da THK sürprizi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) okullarda teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitimi de arttırmak ve öğrencilerin gelişimini sağlamak amacıyla başlattığı 'Bilim Fuarları' çerçevesinde dün Tırılar Ortaokulu'nda da fuar düzenlendi

40 öğrencinin 35 proje ile birlikte sergilemiş olduğu etkinlikleri çevre okulların idarecileri, öğretmenler ve öğrenci velileri de ziyaret etti. Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şube Temsilcisi ve Demirtaş Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (DEMKOD) Başkanı Emine Keyaoğlu, THK Havacılık Tanıtım Etkinlikleri ve Model Uçak Öğretmeni Mustafa Dişdiş, ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu'nun da izlediği etkinliğin sürprizi THK Alanya Şubesince yapılan gösteri oldu. Keyaoğlu, Türk Hava Kurumu'nun havacılık tanıtım etkinliklerini Tırılar'a götürdü. Model Uçak Öğretmeni Mustafa Dişdiş'in radio kontrollü tekniği ile yaptığı gösteri uçuşu çocukları heyecanlandırdı. Emine Keyaoğlu gösterinin ardında çocuklara THK uçurtmalarından hediye etti. Uçurtma almak için birbiriyle yarışa giren öğrenciler havacılıkla ilgili meraklı sorularına da yanıt aradılar. Keyaoğlu etkinlikle ilgili açıklamasında, "Atatürk'ün işaret ettiği gibi 'İstikbal Göklerdedir' diyerek gençlerimiz ve çocuklarımıza havacılığı sevdirmek için elimizden geleni yapmaktayız" dedi.

26 May 2016 - 18:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber