THY GZP'ye yetişemiyor

THY, açıldığı günden bu yana yakaladığı ivmeyle her geçen gün büyümeye devam eden Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) tam dolu uçuyor, en az üç günlük uçuşları dolu ancak seferlerini arttırmıyor

Yasin ARAZ

GZP'DEN İstanbul'a Türk Hava Yolları (THY) ile uçmak isteyenler en erken 3 gün sonraya bilet bulabiliyor. Sorunu sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim "Alanya GZP'den İstanbul'a THY uçuşları hep dolu. Fiyatlar 250-300 TL aralığında. Önümüzdeki 3 günün uçuşlarında yer yok. Ek sefer şart" dedi.
'HEM İÇERİDE, HEM DIŞARIDA BÜYÜYORUZ'
Dim'in bu çağrısına destek veren Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu "GZP'nin altında yatan potansiyelin ilk günden beri farkındaydık ve güçlenmesi için çabaladık. Özellikle 2017 itibariyle meyvesini toplamaya başladığımız bu çabalarımız bugün yüzlerin gülmesini sağlıyor. Rusya, Ukrayna ve Polonya'dan gelen sevindirici haberler de olumlu etki yarattı. Bugün görüyoruz ki iç pazarda da uçak yetişmiyor. THY dolu gelip, dolu gidiyor. Umuyorum ki yetkililer de bu talebi görür ve ek uçuş koyarlar" diye konuştu.
'GZP'YE SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da "GZP, Alanya'nın dünyaya açılan yüzü konumunda. Çünkü şu anda Almanya ve Rusya'dan direkt uçuşlar alıyor. Kısa zaman sonra Polonya ve Ukranya'dan da direkt uçuşlar almaya başlayacak. İç hatlarda da keza çok büyüyen bir havalimanı konumunda. Eldeki veriler de bunu destekliyor. Bir şehre gidebilmek için en erken 3 gün sonrasına bilet bulabiliyorsanız, buranın potansiyeli tartışmak da anlamsız olacaktır. Umuyoruz ki ilerleyen süreçte GZP'ye gelen uçak sayısı da, firma sayısı da kısa sürede artacaktır" ifadelerini kullandı.

25 May 2017 - 23:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber