"Teröre lanet" mitingi

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde yaşanan ve 2 polisin şehit olduğu, 19 kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardından, Genç İlçesi'nde teröre lanet mitingi düzenlendi. Ellerinde Türk Bayrakları ile mitinge katılan vatandaşlar, PKK'ya lanet getirdi.

PKK terör örgütü tarafından Genç İlçesi'nde gerçekleştirilen ve 2 polisin şehit olduğu, 4'ü polis, 14'ü sivil olmak üzere 19 vatandaşın yaralandığı terör saldırısının ardından, Genç Sivil İnisiyatifi tarafından, Teröre Lanet Mitingi düzenlendi.
Araç yüklü bombanın infilak ettirildiği Öğretmenevi Kavşağı'nda düzenlenen mitinge, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Abdurahman Anık, Kazım Ataoğlu, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, Genç Sivil İnisiyatifi bileşenleri dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda, sık sık "Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. 217 metre uzunluğunda dev Türk Bayrağı'nın açıldığı alanda, binlerce vatandaş terör örgütleri PKK ve DEAŞ'e lanet okudu.

VALİ KÖŞGER: HESABINI SORACAĞIZ
Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, burada yaptığı konuşmada; terör örgütü PKK'yı lanetleyerek, "Bugün burada çok anlamlı bir birlikteliği gerçekleştiriyorsunuz. Dün saat 22.50 itibariyle şehrimize menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Terör örgütlerinin evrensel amacı şöyle tanımlanır; kişileri korkuya, toplumları yıkımlara sevk etmektir. Bugün sizin burada yaptığınız hadise belki ülke tarihinde, belki dünya tarihinde bir ilktir. Bir şehri kastedenlere, bir şehri terörize edenlere verilecek en anlamlı cevabı veriyorsunuz şuanda. Böyle bir millete sahip olan devletler, ülkeler asla çökmezler. Asla parçalanmazlar, asla geri gitmezler. Sizler şuanda burada tarih yazıyorsunuz, Allah sizlerden razı olsun. Sizin bu cesaretiniz, bizlere güç ve kuvvet veriyor. Devlet ve millet el ele. Bizler bu kahpeliği yapanlardan hesabını soracağız" dedi.
Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de yaptığı konuşmada, PKK'nın Kürtler'in temsilcisi olmadığını ifade ederek, "Siz bizim adımıza polisi, askeri, korucuyu öldüremezsiniz. Siz Kürt değilsiniz. Siz İslam düşmanısınız. Sizler dinsiz, ateist, marksist, leninist düşüncenin ürünüsünüz. Sizler maşasınız, memleketimizden defolun. Bunlar da tıpkı FETÖ'cüler gibi korkaklar. FETÖ'cüler de 15 Temmuz sonrası Yunanistan adasına kaçtılar. Kalkıp, gidip Kandil'e sığındılar. Madem cesaret edip buraya polisi öldürmeye geldiniz, niye burada savaşmadınız? Niye burada gebermediniz, kaçtınız gittiniz? Sizler bizi öldürmeye çalıştıkça, bizler bir yumruk gibi yan yana, omuz omuza geleceğiz. Genç Meydanı'ndan sizlere sesleniyoruz, kahrolun. Bugün gri rengi sevmiyoruz. Ya siyah olacağız yada beyaz olacağız. Ya devletin yanında olacağız, ya da devletin karşısında olacağız. 'Hem devleti, hem PKK'yı idare edeyim' zamanı geçmiştir. Burada saldırıda işyerleri zarar gören esnaflarımız PKK'ya dik bir duruş göstermelidir" diye konuştu.
19 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Genç Sivil İnisiyatifi adına konuşan Yaşar Özer de, teröre karşı tek ses çağrısı yaparak, "Teröre karşı tek ses, tek yürek, hep birlikte en büyük temel hak olan yaşama hakkına sahip çıkma günüdür. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen canice saldırılar, ister PKK, ister IŞİD, ister DHKP, isterse FETÖ'den gelsin teröre destek verenlerin, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz telin ediyoruz. Terörü hep birlikte yenebiliriz, el ele vererek terörü tarihin çöp sepetine atabiliriz, bunun için özgürlük, güvenlik dengesini düzelterek terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdürürken eşit vatandaşlık zemininde demokratik sivil ve özgürlükçü bir Ana Yasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmalar ve verilen birlik mesajlarının ardından, miting sona erdi.

24 Eki 2016 - 16:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber