Terör hattına ihbar yağdı

İçişleri Bakanlığınca kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı"na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor, geçen yıl 31 Ağustos'tan bugüne kadar ihbar hattını arayan 114 bin 495 vatandaş, terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verdi

TERÖR örgütleri vatandaşlardan istediği desteği bulamıyor. Başta Doğu ve Güneydoğu'da teröre tepki gösteren vatandaşlar, İçişleri Bakanlığınca kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı"nı arayarak teröristlerle ilgili güvenlik güçlerine yardımcı oluyor.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül hakkındaki yönetmelik, 31 Ağustos 2015'te yürürlüğe girdi. Yönetmelik, terörle mücadele kapsamında aranan şahıslar hakkında ve terörle mücadelede somut katkısı olan bilgileri ileten kişilere ödül verilmesini öngörüyor.

Yönetmelik kapsamında İçişleri Bakanlığınca kurulan ihbar hattına vatandaşlar, yoğun ilgi gösteriyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 31 Ağustos'tan bugüne kadar ihbar hattını arayan 114 bin 495 vatandaş, terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verdi.

En çok aranan teröristlere ilişkin bilgilerin yer aldığı "www.terorarananlar.pol.tr" adlı internet sitesi de aynı tarihten beri 336 bin 687 ziyaretçi tarafından 2 milyon 572 bin 875 kez görüntülendi.

"Alo 140 Terör İhbar Hattı"na vatandaşlardan gelen çağrıları tek tek değerlendiren güvenlik güçleri, farklı illerde bazı terör eylemlerinin önüne geçti, birçok teröristi yakaladı. İhbarda bulunan vatandaşlara çeşitli miktarlarda para ödülü verildi.

4 milyon lira ödül

İçişleri Bakanlığınca, "www.terorarananlar.pol.tr" adresindeki sitede aranan teröristler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrılıyor. Listede teröristlerin fotoğrafları, mensubu oldukları terör örgütleri, doğum yerleri ve tarihleri bulunuyor.

Kırmızı listedeki teröristlerden herhangi birinin yakalanmasını sağlayanlara 4 milyon liraya, mavi listedekiler için bir milyon 500 bin, yeşil listedekiler için bir milyon, turuncu listedekiler için 600 bin ve gri listedekiler için de 300 bin liraya kadar ödül veriliyor.

İsimler gizli tutulacak

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacak.

#

25 Mar 2016 - 13:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber