Tercümanlar tek çatıda

Nitelikli Çevirmenler Dil ve Çeviri İşletmeleri Federasyonu (TURÇEF) çatısı altında Alanya ve Çevresi Çevirmenler Derneği (ALÇED) kuruldu

Devletin tüm resmi kurumları ve bakanlıklarına çeviri önerileri ve gerçek çeviri hizmeti verecek olan derneğin, şu an 20 üyesi bulunuyor. Yurt genelinde 17 bölgeye ayrılan federasyona bağlı çalışan ALÇED, Manavgat ve Gazipaşa'ya kadar sorumlu olacak. Başkanlığını Global Tercümanlık Ofisi Sahibi Yeminli Tercüman Kemal Değirmenci'nin yaptığı dernek, uluslararası birçok dili Türkçe'ye çevirmek için gayret gösterecek. Dernek hakkında bilgiler veren Başkan Değirmenci, nitelikli olmayan ve kendisini 'çevirmen' diye belirten, çoğu zaman başkasına çeviri yaptırtan veya internet yoluyla sanal çeviri yapanlarla mücadele edeceklerini söyledi.

29 May 2014 - 22:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber