TBB'den 'dolandırıcılık' uyarısı

TBB, birlik adını kullanarak dolandırıcılık girişiminde bulunanlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu

TÜRKİYE Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamada, kendilerini TBB Bireysel Müşteri Hakem Heyeti çalışanı olarak tanıtan bazı kişilerin "bankacılık işlemlerine ilişkin komisyon ve masrafların iadesinin yapılacağı" vaadiyle dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu bilgisinin ulaştığı belirtildi. TBB’nin kar amacı gütmeyen bir meslek örgütü olduğunun vurgulandığı açıklamada, sunulan Bireysel Müşteri Hakem Heyeti hizmetinin ücretsiz olduğu ve bu hizmete aracılık eden bir şirket, kurum veya kuruluş bulunmadığı hatırlatıldı ve şöyle denildi: "Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne başvuru yapmamış kişilere, TBB çalışanlarının telefonla ulaşması mümkün değildir. Bu nedenle başvurusu olmayan kişiler, Bireysel Hakem Heyeti’ne atfen yapılan telefon aramalarına, SMS veya elektronik postalara kesinlikle itibar etmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalmamak için kişisel bilgilerini asla paylaşmamalıdır. Bu tür dolandırıcılık eylemleri ile karşılaşanların ivedilikle savcılık ve emniyet müdürlüklerine başvurması gerekmektedir."

20 Şub 2017 - 23:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber