Tatil ücreti tarladan

Muğla'nın Fethiye İlçesi´ne tatile gelen turistler, otele ait tarla ve çiftlikte günde 6 saat çalışarak konaklama ücreti ödemeden tatil yapıyor

MUĞLA'NIN Fethiye İlçesi´ne tatile gelen turistler, otele ait tarla ve çiftlikte günde 6 saat çalışarak konaklama ücreti ödemeden tatil yapıyor. Yanıklar Mahallesi´ndeki Pastoral Vadi, turizm ve tarım konseptini bir arada kullanarak, tatilini bedavaya getirmek isteyen dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlıyor. Tatil için vadiye gelen Alman, ABD´li, İtalyan ve İngiliz turistler, konaklama ücretini günde 6 saat tarlada çalışarak ödüyor. Turistler, vadideki 40 dönüm tarlada patlıcan, biber, domates, kabak yetiştiriyor, çiftlikteki at, keçi, koyun ve tavukların bakımını üstleniyor. Saat 06.00´da işbaşı yapan tatilciler, bahçeden topladıkları sebzelerle, hayvanlardan elde ettikleri yumurta ve sütü yemek yapımında kullanıyor. Çiftlikteki tamirat işleri de yine gönüllü tatilciler veya çevrede oturanlar tarafından yapılıyor. Sabah 3, akşam 3 olmak üzere günde 6 saat çalışan tatilciler, geriye kalan vakitlerini ilçedeki tarihi ve turistik yerleri gezerek geçiriyor.

´PARA ÖDEMEDEN TATİL YAPMAK ÇOK GÜZEL´

İlanı internette gördüğünü anlatan Almanya´da bir magazin gazetesinde çalışan Petra Jacob, konakladığı oda ücretini çalışarak ödediğini söyledi. Vadinin küçük bir cenneti andırdığını anlatan Jacop, "2 hafta tatil yapmak için geldim. Günlük 6 saat çalışıyorum. Karşılığında konaklama ve yemek ücreti ödemiyorum. Güzel bir fırsat. Para ödemeden tatil yapmak çok güzel" dedi.

HASAT, SULAMA, AŞÇILIK, MARAGOZLUK

ABD´li Lisa Samson da ilanı internette gördüğünü dile getirdi. Vadide çok güzel zaman geçirdiklerini aktaran Samson, “Arkadaşımla gönüllü olarak tarımsal faaliyetler yürütmek için geldik. Keyifli vakif geçiriyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinden gönüllülerle iyi ilişkiler kurduk. Sebze hasadı, sulama ve yemleme işleri yapıyoruz. Mutfak işlerini yine biz yürütüyoruz. Aynı zamanda atölyede marangozluk işleri yapıyoruz" diye konuştu.

´HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEDİKLERİ YOK´

Çiftliğin sahibi Ahmet Kizen ise uyguladıkları turizm modelinin her yıl daha fazla talep gördüğünü söyledi. Çiftlikte şu anda ABD, İtalya, İngiltere ve Almanya´dan 12 turistin gönüllük esasına göre çalışıp konakladığını kaydeden Kizen, şöyle konuştu:
"Dünyanın her tarafından gelen gönüller, ülkelerinde edinmiş oldukları bilgileri bizimle, biz de onlarla paylaşıyoruz. Turistler ve bölgede yaşayan gönüllülerle tarımsal faaliyetler yürütüyoruz. Türkiye´deki üniversitede okuyan ekoloji bölümü öğrencilerini de buraya staja bekliyoruz. Misafirlerimiz gönüllü odalarında kalıyor. Burada konaklayan tatilcilerle aynı yemekleri paylaşıyor. Konaklama için herhangi bir ücret ödemiyor."

21 Tem 2014 - 17:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber