Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi

Aydın'da, tarladaki işlerini bitiren tarım işçilerini evlerine götürmek üzere yola çıkan minibüsün devrildiği kazada, 2'si ağır 21 kişi yaralandı

ÇİNE

Ovası'na domates toplamaya gelen tarım işçileri bugün saat 13.30 sıralarında işlerini bitirip, üç ayrı minibüsle konvoy halinde, Koçarlı İlçesi Şenköy Mahallesi'ndeki evlerine dönmek üzere yola çıktı. Aydın-Muğla Karayolu, Savrandere Mahallesi yakınlarına geldiklerinde Tolga Cenger'in kullandığı

09 VG 136

plakalı minibüs, yokuş inerken aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan minibüs yol kenarındaki üç ağaca çarpıp, yağmur suyu tahliye kanalına devrildi.

İçinde bulunan 21 işçi, ters dönerek durabilen minibüste sıkıştı. Arkadan gelen diğer minibüsteki tarım işçilerinin kazayı haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, Aydın İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve polis ekibi sevk edildi. Kaza yapan minibüsten güçlükle çıkartılan yaralılardan Necla Kaba, Erhan Kuşlu, Güler Kuşlu, Altan İnanç, Nur Ardıç, Emine Kuşlu, Gül Civan Ardıç, Bahar Kil, Necla Kaman, Emine İnanç ve Mehmet Kaba Aydın Devlet Hastanesi'ne, sürücü Tolga Cenger ile İsmail Cenger, Güllü Cenger, Nejla Kaman, Aygün İçli, Lale Kaman ve Birsen Cenger Atatürk Devlet Hastanesi'ne, Mukaddes Argıç, Güler İçli ve Zekai Cenger ise Adnan Mendes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan Mehmet Kaba ve eşi Necla Kaba'nın durumlarının ağır olduğu, hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.
Kaza nedeniyle Aydın- Muğla Karayolu'nda trafik bir süre tek şeritten sağlanırken, diğer iki minibüste bulunan ve tamamı akraba olan tarım işçileri sinir krizi geçirdi. Yaralıların yakınları, polis ve itfaiye ekipleri tarafından sakinleştirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

24 Tem 2014 - 17:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber