Tarım da en az turizm kadar önemli

ALTSO öncülüğünde  Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, ALTİD ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde gerçekleşen fuarın ilk günü oldukça renkli görüntülere sahne oldu. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ayrıca TRT Haber Kanalı'na da röportaj verdi

TÜRKİYE'NİN dört bir yanından yüzlerce firma ve kurumun katıldığı fuarın 30 Ekim Pazar gününe kadar devam edeceğini söyleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, oda üyelerini de fuarı gezmeye davet etti. 7. Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Antalya Expo Center'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Fuarın ilk gününde Alanya standı büyük ilgi gördü. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 5 gün sürecek fuara ALTSO üyelerini ve Alanya halkını davet etti.
26 Ekim 2016 Çarşamba günü Antalya Expo Center'da açılış kurdelesi kesilen fuar 30 Ekim 2016 Pazar günü sona erecek. Fuarda Alanya Standı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonun da, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, ALTİD ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde açıldı.
Fuarın ilk gününde Alanya Standında ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, ALTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, ALKOD Başkanı Ömer Göker ve ALTİD yöneticileri de hazır bulundu. Birçok firmanın yanı sıra ülkemizin çeşitli belediyeleri ve ticaret ve sanayi odalarının katıldığı fuarın ilk gününde Alanya Standı katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Alanya’nın yöresel ürünleri olan sebze ve meyvelerinin yanı sıra, şalvar muz kolonyası, muz sabunu, ipek dokuma, Alanya Kabağı, seramik ve çini çalışmaları ile yine Alanya L Tipi Cezaevi’nde yapılan eserlerin sergilendiği stant, ticaret odaları ve protokol tarafından da ziyaret edildi.
Stantta ayrıca ziyaretçilere badem kahvesi, Alanya’nın meşhur “S Pastası”, el ürünleri ile yöresel reçeller gibi ikramlar da yapıldı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, tarım sektörüne de en az turizm kadar önem verdiklerine dikkat çektiği konuşmasında, “Alanya değerlerine sahip çıkmalı ve markalaşmalı. Bu tür fuar organizasyonlarında Alanya farklılığını gözler önüne serdi. Amacımız ilçemizi her yönüyle en iyi biçimde tanıtmak. Bunun için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
‘ALANYA’MIZ EŞSİZDİR’
Öte yandan TRT Haber kanalı da ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile bir röportaj yaptı. Şahin konuşmasında Alanya'nın yöresel ürünlerini tanıtırken, eşsiz doğal güzellikleri ve turizm potansiyeline de değindi. Stantta sergilenen ürünlerden de söz eden Şahin, "Alanya'mız her yönüyle eşsiz bir şehir. Biz de burada Kaymakamlığımız, Alanya Belediyemiz, ALTİD ve ALTAV işbirliğinde eşsiz güzelliklerimizi gözler önüne sermeye gayret gösteriyoruz" dedi.
ALANYA STANDINI KİMLER ZİYARET ETTİ?
6. Yöresel Ürünler Fuarı’nda yer alan Alanya standını fuarın ilk gününde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Mehmet Günal, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Manavgat Ticaret Odası Başkanı Ahmet Boztaş, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. 
Alanya standını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi , Alanya'yı 360 derecelik sanal gerçeklik gözlüğüyle izlerker, Alanya'yı çok beğendiğini söyledi.

26 Eki 2016 - 17:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber