Tapu'da FETÖ alarmı

Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'nde FETÖ alarmı verildi. Alım satımlar yakın takibe alındı, hileli devirleri önlemek için tedbirler artırıldı

15 TEMMUZ darbe girişiminin ardından, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla Türkiye genelindeki tüm Tapu Müdürlükleri uyarıldı. Genel Müdürlükten gelen talimat doğrultusunda, hakkında tutuklama ve gözaltı kararı olan kişilerle ilgili işlem yapılırken, Valilik, Kaymakamlık, Vergi Dairesi, Emniyet ve Savcılık ile irtibata geçilmesi, işlemlerde acele edilmemesi talimatı verildi. FETÖ üyelerinin tapu devirleriyle ilgili işlemler askıya alınırken, 15 Temmuz öncesi FETÖ ile iltisaklı kurumların yaptığı tapu devirleri de bloke edildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatlı kişilerin işlemleri konusunda Gazipaşa Tapu Müdürlüğü de alarma geçti. Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'nde, FETÖ'ye ait gayrimenkul devirlerinin önlenmesi ve satışlarının engellenmesi amacıyla alım satım işlemlerinde yoğun bir şekilde inceleme yapıldığı öğrenildi. Gazipaşa Tapu Müdürlüğü’nde ikinci bir emre kadar taşınmazlarla ilgili alım satımların mercek altına alındığı belirtildi.
SATIŞLARA YAKIN TAKİP
Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'nde 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde bir iş günü içinde gerçekleştirilen alım satım ve devir işlemleri, bu incelemeler nedeniyle ortalama 2-3 iş gününde gerçekleştirilmeye başlandı. Özellikle satıcılar geniş çaplı araştırılıyor. 2 ya da 3 gün süren bu araştırmalar neticesinde, satıcının FETÖ ile bir bağının olmadığının anlaşılması durumunda, alıcıya satış işlemi gerçekleştiriliyor. FETÖ ile ilgisi tespit edilen taşınmazlara ise el konuluyor ve kamuya devrediliyor. Bu arada, incelemeler nedeniyle yavaşlayan işlemler, alım satımların durdurulduğu yönünde algılandı. Tapu Müdürlüğü yetkilileri, alım satımların durdurulmasının söz konusu olmadığını, malum soruşturmalar ve operasyonlara destek amacıyla tüm alım satım işlemlerinde titiz bir incelemenin yapıldığını aktardı. Edinilen bilgilere göre, Tapu Müdürlüğü'nde sadece satış işlemlerine dair alınan taleplerin gerekli inceleme ve kontrolleri tamamlandıktan sonra FETÖ ile ilgisi olmayanların işlemleri 2-3 gün içinde sonuçlandırılıyor. Bu nedenle, satışla ilgili bir müddet gecikmeler olabileceği ifade edilirken, söz konusu uygulamanın, OHAL kapsamında yapıldığı belirtildi.

22 Ağu 2016 - 21:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber