Tansu Çiller: 28 Şubat özde bir darbedir

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında, "mağdur" sıfatıyla dinlenilmesine karar verilen eski başbakanlardan Tansu Çiller, talimatla ifade vermek üzere bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti

ESKİ

Başbakan Tansu Çiller, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasının "mağdur müştekisi" olarak, dava kapsamında mağdur olduklarını iddia eden ve İstanbul’da ikamet edenler için talimatla açılan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılacak.

Duruşmada "mağdur müşteki" olarak ifade vermesi beklenen Çiller daha önce ifade vermesi için çağrıldığı 3 duruşmaya, mazeret bildirerek katılmamıştı. 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın mağdurları arasındaki Çiller’in dinlenilmesine karar vermişti.

Mahkeme, Çiller’in ikametgahı İstanbul olduğundan "mağdur" sıfatıyla dinlenilmesi için İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazmıştı.

'ÖZDE BİR DARBEDİR'

Çiller, “28 Şubat bir darbedir. Geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” dedi. 
Kaynak: Posta

19 Ara 2014 - 10:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber