Tanrıseven veda etti

Hafta içi yayınlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile İzmir Tire Kaymakamlığı'na atanan Hasan Tanrıseven, Alanya Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekle veda etti

ALANYA Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in İzmir'in Tire ilçesine tayininin çıkması nedeniyle onuruna verilen yemeğe her kesimden çok sayıda davetli katıldı. Veda yemeğine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve siyasi parti ilçe başkanları katıldı. Düzenlenen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı.
'SEVİLEN KAYMAKAM OLARAK ANILACAK'
Yapılan konuşmalarda Kaymakam Tanrıseven'in Alanya'dan ayrılmasının üzücü ve büyük kayıp olduğu belirtildi. Duygusal konuşmaların yapıldığı yemekte Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi konuşma yaptı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşmasında ise şunları kaydetti: "13 yıllık belediye başkanlığı dönemimde Kaymakamımız Hasan Tanrıseven 4. kaymakam. Kaymakam bey en zor dönemde göreve geldi. Her şeye rağmen Alanya'nın güvenli, huzurlu bir kent olması için çalıştı. Beraber, uyum içinde çalıştık. Sevilen bir kaymakam olarak anılacak. Alanya halkı adına, kaymakamımıza yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum."
'ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNDERLİK YAPTI'
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "14 aydır Alanya'da görev yapıyorum. 14 aydır kaymakam bey ile çalışıyordum. Yeni olan üniversitemize kaymakam beyin emeği çok. Sıkıntılarımızda her zaman yanımızdaydı. Kaymakam bey, üniversitemizin gelişmesine büyük katkılar yaptı. Derslerimize girip, öğrencilerimize önderlik yaptı. Alanya'yı çok seviyor. Buna şahidim. Alanyaspor'a çok büyük tutkusu var. Alanya için büyük kayıp" dedi.
'EĞİTİME HEP KATKI SAĞLADI'
AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, "Kaymakam bey eğitime düşkün birisiydi. Kısa dönem de olsa öğrencilerimize ders verdi. Ayrıca vakıf başkanımızdı. AHEP'in bu günlere gelmesinde kaymakam beyin büyük desteği var. Gittiği yerde de eğitime, yüksek öğretime katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
'ZOR DÖNEMLERDEN GEÇTİ'
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "2 yıldır aynı binada kaymakam bey ile görev yaptık. Zor dönemlerden geçtik. Her olayına şahit oldum. Her konuda istişare halindeydik. Alanya'ya çok büyük şeyler kattı" dedi.
'HÜZÜN İÇERİSİNDEYİZ'
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Kaymakam beyin Alanya'dan gidecek olmasının hüznü içerisindeyiz. Bu zamana kadar kendisi ile uyum içersinde çalıştık. Bizler çok memnunduk. Bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
'BÜTÜN ZORLUKLARI YENDİ'
Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Ayrılıklar ve vedalar her zaman zordur. Kaymakam bey zor bir dönemde göreve geldi. Görev süresi boyunca da bu zorlukları yendi. Bizlerle birlikte hep uyum içerisinde çalıştı. Her zaman iyi yerlerde olmasını temenni ediyorum" şeklide konuştu.
'HER KESİMİ KUCAKLADI'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, "Kaymakam bey görevi devraldığı günden bu zamana kadar alçak gönüllülüğü ile her kesimi kucakladı. O koltukta rahat oturmadı. Zorlukların üstesinden geldi. Devlete zeval getirmedi. Gittiği yerde başarılı olacağına eminim. Kaymakam bey demeyeceğim, yolun açık olsun sayın valim" diye konuştu.
'HALKLA İÇ İÇE OLDUM'
Tanrıseven, veda yemeğinde duygu dolu bir konuşma yaptı. Alanya'da Kaymakam olarak yaptığı icraatları anlatan Tanrıseven sürekli halkla ve esnafla iç içe görev yaptığını belirterek, kırsalda da kent merkezinde de sürekli devletin güler yüzü ve şefkatini göstermeye gayret sarf ettiğini belirtti. Alanya Kaymakamı olarak, kendisinden kaynaklanmayan bir çok sorunla mücadele ettiğini belirten Tanrıseven, "Bütün sorunlarda Alanya'nın zarar görmemesi için çalıştık. İncinsek de incitmedik" dedi. Kaymakam Tanrıseven, şöyle devam etti: 
"23 Eylül 2014 tarihinde Alanya tabelası önünde başlayan 2 yıl, üç aylık Alanya Kaymakamlığı görevim sona eriyor. Görevim boyunca sürekli halkımızla, esnafla bir arada oldum. Alanya'nın sadece kent merkezinden ibaret olmadığından hareketle doğuda Dim Vadisi'nden, batıda Türktaş, Dereköy'e kadar hep kırsalda da oldum. Gün oldu, ansızın Güzelbağ'a gece habersiz ziyaret yaptım, karakolları gezdim.
'4+1 HEDEF BELİRLEDİM'
Alanya'da göreve başladığım gün dört artı bir hedef belirledim, turizm, tarım, eğitim, spor. Artı bir ise yoksullara sahip çıkmak. 'Devlet, kimsesizlerin kimsesidir' şiarıyla fakir vatandaşlarımızı kucakladım, kimseye haber vermeden vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettim, soğuk kış günlerinde sokakta kalan evsizlere barınma sağladık. Huzurevindeki büyüklerimizi sık sık ziyaret ettim, şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendim.
'AHEP VE ALKÜ'YE BÜYÜK KATKILARIMIZ OLDU'
Alanya'da göreve başladığım yıl AHEP ilk öğrencilerini aldı. Üniversite bir çok sorunla karşılaştı ama hepsinin üstesinden geldik. Bugün AHEP kimseye borcu olmadan, lisans ve yüksek lisans bölümleriyle, yüzde 98 tercih doluluğuyla, emin adımlarla yoluna devam ediyor. ALKÜ'ye de büyük katkılar sağladık. Yeni kampus yerinin belirlenmesinden yeni fakülteler açılmasına kadar bir çok konuda çaba gösterdik. Üniversitelerimiz Alanya'nın yükselen değeri oldu.
'BİRTAKIM OLUMSUZLUKLARLA KARŞILAŞTIK'
Görevim sırasında bizden kaynaklanmayan bir takım olumsuzluklarla da karşılaştık. Eski kaymakamın defalarca idari yargıdan göreve dönmek için aldırdığı kararlar, Alanya'ya 3 şehit cenazesinin gelmesi, 2 seçim yaşanması ve 5 ay boyunca hükümet kurulamaması, uçak krizi, son olarak hain darbe girişimi.
'ALANYA'YA ZARAR VERMEYİN' DEDİK'
Geçen sene yürüyüşlerin ardından Alanya'da kargaşa yaratılmak istendi, bazı işyerleri yakıldı. Defalarca, 'Alanya'ya zarar vermeyin' dedik. 'Oyuna gelme Alanya' dedik. Çünkü zarar görecek olan Alanya'nın imajıydı, turizmiydi, geliriydi. Buna rağmen, kimsenin burnu kanamadı. Bugün Alanya turizmi sıkıntı çekiyorsa sebepleri bunlardır. Geçen sene ne söylemek istediğimiz bugün daha iyi anlaşılıyor. Dün bizi eleştirenler, bugün çabalarımızı takdir ediyor.
'İNCİNSEK DE İNCİTMEDİK'
İftiralara maruz kaldık ama incinsek de incitmedik. Devletin hoşgörüsünü sergiledik. Kimseye kırgın değilim. Sorunları diyalogla çözme gayreti içinde olduk. Alanya için var gücümüzle çalıştık. Kimseye özel muamele yapmadık. Hep hakkaniyet ve adalet duygusu ile hareket ettik.
'DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER'
Alanya Kaymakamlığı olarak yaptığımız hizmetlerde yanımızda olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Antalya Valileri Muammer Türker ve Münir Karaloğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murt Yücel ve personeline, yargı mensuplarına, ALTSO, ALESO, ALTİD, Bakkallar Odası, Kent Konseyi başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, iktidar ve muhalefet partisi temsilcilerine ve desteklerini esirgemeyen Alanya halkına teşekkür ederim. 'Baki kalan bu kubbede, hoş bir sada imiş. Burada hoş bir sada bıraktıysak ne mutlu bize."

09 Ara 2016 - 18:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber