Takavut: 'Taş ocakları uzağa açılmalı'

Elikesik'e yeniden açılacak olan taş ocağının derhal kaldırılmasını isteyen CHP, "Elbette kum çakıl da büyük ihtiyaç ama insan sağlığı her şeyden önemli" dedi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı, İlçe Başkanı Ali Takavüt başkanlığında gerçekleştirildi. Alanya'nın Elikesik Mahallesi'ndeki taş ocağıyla ilgili soruna değinen Takavüt, "Son günlerde Elikesik'te yeni bir taş ocağı sorunu gündeme geldi. Aşağı yukarı bundan 10 yıl önce bir şirkete izin verilmemişti, ruhsatı iptal edilmişti. Şimdi ne hikmetse bu şirket taş ocağıyla ilgili geçmişte iptal edilen yerin çok yakınında, biraz daha üst kısmında yeni bir yere taş ocağı açma ruhsatı almış" dedi.
'BÖLGE HALKI İSTEMİYOR'
Taş ocaklarının o bölgede yaşayan insanlara, hayvanlara ve bitki örtüsüne büyük zarar verdiğini söyleyen Takavüt, "Elikesik Muhtarı Yusuf Boz ile konuyu görüştük. Muhtar Boz ve bölge halkı Elikesik'te taş ocağı açılmasını istemiyor. Hatta içme suyuna çamur karıştığı, sulama suyu sıkıntısı çekildiği belirtiliyor. Taş ocağından çıkan toz nedeniyle bölgede üretilen sebze ve meyveler de zarar görmeye başlamış. Üstelik taş ocağına ait kamyonlar Alanya Belediyesi'nin geçmişte döktüğü asfaltı kullanıyor" diye konuştu.
'ASFALT PARAMPARÇA OLUYOR'
20 tonluk kamyonlara 30 ton yük atıldığını, böyle olunca da bu basınç yüzünden asfalt yol bozulduğunu belirten Takavüt, "CHP olarak taş ocaklarının yerleşim birimlerinin dışına açılmasını talep ediyoruz. Torosların yukarılarında bu şekilde taş ocakları kurulabilir. İnsana, hayvana ve bitki örtüsüne uzak bölgelerde de bu işler yapılabilir ama nedense oraları seçmiyorlar. Seçilmeyişinin en önemli nedeni ulaşım ve nakliye masrafları. Elikesik'ten çıkan taşın nakliyesi daha kolay ve ucuz. Yetkililere sesleniyoruz. Asfaltlamada ve betonarmede kullanılacak olan çakıl muhakkak büyük ihtiyaç ama insan sağlığı daha önemli" dedi.
MAHMUTLAR'DA ÇİLE YOLU
Mahmutlar Mahallesi'nde de büyük sorunlar yaşandığını savunan Takavüt, "Barbaros Caddesi'ne otomobil zor giriyor. Çünkü parke taşlarının neredeyse tamamı ya yerlerinden oynamış, ya da yolda büyük çukurlar açılmış. Arabayla 30-40 kilometre ile dahi yolda seyretmek imkânsız. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu parkeler acilen düzeltilmeli veya tamamen sökülüp yeni baştan bir düzenleme yapılmalı. Çünkü o cadde Mahmutlar'ın yüz akı, çok işlek bir cadde" diye konuştu.

26 Eki 2016 - 13:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber