Tacikistan'da bir Alanyalı

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi

Haber: Alper KUTAY 
DİPLOMATİK
kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda gerçekleşen görüşmede iki dost ve kardeş ülke arasında işbirliği imkanları ele alındı. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kabulün ardından, mevkidaşı Sirodjidin Aslov ile de bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, görüşmede, Tacikistan'ın istikrarının Orta Asya'nın da istikrarı bakımından hayati öneme sahip olduğuna işaret etti. Çavuşoğlu-Aslov görüşmesi Türkiye ile Tacikistan arasında dışişleri bakanları düzeyinde 8 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk temas niteliğini taşıyor. Her iki görüşmede ikili ve çok taraflı işbirliği konuları ele alındı ve Türkiye ve Tacikistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yılı olan 2017'de iki ülke arasında mevcut "İşbirliği Konseyi"nin Cumhurbaşkanları düzeyinde Türkiye'de yapılması konusunda mutabık kalındı. Bu çerçevede Bakan Çavuşoğlu'nun Duşanbe'deki temaslarında söz konusu toplantının hazırlıkları da ele alınarak, başta ticari ve ekonomik olmak üzere tüm alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi için atılabilecek ilave adımlar üzerinde duruldu. Görüşmelerin ardından, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında 2017-2020 dönemini kapsayan "İşbirliği Planı" imzalandı. Söz konusu plan çerçevesinde, iki ülke hariciyeleri arasında siyasi konulardan kültürel ve konsolosluk alanlarına kadar birçok alanda işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

21 Eki 2016 - 17:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber