Son nefesinde kurşun sıktılar

Cuntacı general Semih Terzi’nin ekibindeki 18 kişi hakkında düzenlenen iddianamede, darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edildiği anlar yer aldı. Yüzbaşı Vural Volkan Bal, “Sağlık ekibi, Halisdemir’in nabzının hafif attığını söyleyince Mihrali Atmaca, göğsüne 2 el ateş etti” dedi

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı teslim almaya gelen cuntacı general Semih Terzi'nin ekibindeki 18 kişi hakkında düzenlenen iddianamede, kahraman Ömer Halisdemir'in son nefesini verdiği anları anlatan iki önemli tanık ifadesi yer aldı. Tanık Yüzbaşı Vural Volkan Bal, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı karargah binasında nöbetçi subay olarak görevli olduğunu belirterek, şunları anlattı:
 
YERDE HALİSDEMİR'İ GÖRDÜM
 
“Tahminine göre 50-60 mermi atılan bir çatışmanın yaşandı. Bir süre sonra yine gözlem odasında bulunan arkadaşlar 'komutan girişinde yerde yatan bir adam var' diye söylediler. Çatışma sesleri bittikten sonra karargah binası yanına gelen ambulansı komutan girişine gönderdik. Kapı ağzından baktığında bina içinde mevzi almış silahlı personel olduğunu gördüm. 'Nöbetçi subayım vurmayın' diyerek ellerimi kaldırdım ve 'yaralı varsa yardımcı olalım' dedim. Ellerim havada karargah binasının komutan girişinden dışarıya çıkıp yerde yatan Ömer Halisdemir'i gördüm.”
 
GÖĞSÜNE 2 EL ATEŞ ETTİ
 
“Hemen nabzını ölçmek için yanına gittim. Bu sırada Halisdemir'in yakın civarında mevzi almış bir timin vardı. Halisdemir'in nabzının atmadığını değerlendirdim. Ancak ambulansla gelen sağlık personeli hafif nabız olduğunu söyledi. Bunun üzerine olay yerinde bulunan Tim Komutanı Üsteğmen Mihrali Atmaca, belinden tabancasını çıkartarak Halisdemir'in göğsüne 2 el ateş etti. Yerde yatan Halisdemir'in yakınında mevzilenen bir tim personeli de Atmaca'ya 'komutanım vurmasaydınız, hesap verseydi adalete' dedi.”
 
İYİ ÇOCUKTU, NİYE VURDUN!
 
Özel Kuvvetler Komutanlığı Doğal Afetler Arama Kurtarma Taburunda Acil Müdahale Uzmanı olarak görev yapan Kamil Aksoy ise olay gecesi yaşananları televizyondan izlediğini belirterek, “Orada bulunan bir kişi, 'sedye çıkarın' dedi. Araçtan sedye çıkaracağımız sırada ise 'gerek kalmadı' dediler. Yüzbaşı bu defa yerde yatan kişiyi göstererek nabzını kontrol etmemizi istedi. Yatan kişinin nabzının oldukça hafif ve durumunun çok ağır olduğunu söylememiz üzerine yüzbaşı, 'kurtaralım' dedi. Müdahale ettiğimiz sırada ise tam teçhizatlı ve sonradan tim komutanı olduğunu öğrendiğim kişi (Mihrali Atmaca) yanımıza gelip gitti. En son geldiğinde silahını doldur boşalt yaparak, 2 el yerde yatan kişiye ateş etti. Bu sırada birisi 'niye vurdun konuştururduk' dedi. İsmini bilmediğim Yüzbaşı ise 'o iyi bir çocuktu niye vurdun' dedi” diye konuştu.
 

03 Ara 2016 - 09:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber